Banjaluka domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu

Jedanaestu godinu za redom, Banjaluka i rijeka Vrbas ponovo će biti domaćini Svjetskog kupa u kajaku i kanuu na divljim vodama „Mtel – Vrbas 2021.“ koji će biti održan od 02. do 04. jula u Banjaluci.

Republika Srpska 01.07.2021 | 17:16
Banjaluka domaćin Svjetskog kupa u kajaku i kanuu

Na takmičenju se očekuje više od 300 učesnika iz 18 zemalja svijeta. Grad Banjaluka i rijeka Vrbas su postali prepoznatljivi po kajaku i kanuu na divljim vodama i jedini u svijetu mogu da se pohvale da su do sad organizovali brojna evropska i svjetska takmičenja u ovom sportu, ističu organizatori takmičenja.

„Od sutra krećemo sa prvom sprint trkom koja će se dešavati u kanjonu od 11 časova. Subota sprint trka i prvi put spuštamo takmičenje u Banjaluku tako da će naši građani imati priliku da to vide malo bliže i drugačije nego što smo navikli. Treći dan se dešava sprint trka koja će se dešavati od restorana Slap u Novoseliji do tvrđave Kastel u BL. Prva trka poslije godinu i po dana u kajaku u svijetu tako da su sigurno svi željni takmičenja i očekuje nas jedna žestoka trka“, kaže Nikola Stanković, direktor Svjetskog kupa.

Kompanija Mtel tradicionalno, već 8 godina, pruža podršku Kajak kanu klubu „Vrbas mtel“ te je i ove godine generalni sponzor takmičenja.

„Mi smo nekako logično i spontano uz njih i podržavamo ovogodišnji svjetski kup. Veoma smo srećni, ja lično ali i kompanija Mtel što se stvari vraćaju u normalu što napokon imamo događaje na otovrenom i što dovodimo ljude iz svijeta kod nas u BL“, kaže Milica Kondić, portparol kompanije „Mtel“.

Banjaluka će još jednom dokazati svoju gostoljubljivost i profesionalizam i potvrditi zašto joj Svjetska kajaška federacija svake godine dodijeli organizaciju jedne od najvažnijih trka.

„Biti domaćin preko 300 takmičara, sa 4 kontitenta preko 20 zemalja koje će posjetiti BL to je jedinstvena prilika da za BL čuje ne samo Evropa, nego i svijet. To nas posebno raduje. BL će nastojati svaki put da poboljšava sitagmu grad sporta“, kaže  Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke.

Zbog specifičnosti situacije,ovogodišnja trka biće organizovana u skladu sa kovid protokolom naloženim od strane Svjetske kajakaške federacije, a koji će biti usklađen sa korona mjerama. To znači da će prisustvo publike biti dozvoljeno ali bez fizičkog kontakta sa takmičarima. 

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Predivna

01.07.2021 18:15

Vijest. Bravo!

ODGOVORITE