Сарајево: Данас почиње дводневна сједница ПИЦ-а

Политички директори земаља чланица Управног одбора Вијећа за провожење мира (ПИЦ) састаће се путем видео-линка данас и сутра, како би разматрали спровођење Општег оквирног споразума за мир и свеукупну ситуацију у БиХ.

Босна и Херцеговина 01.06.2021 | 07:30
Сарајево: Данас почиње дводневна сједница ПИЦ-а

Ријеч је о првој сједници ПИЦ-а након што је у четвртак, 27. маја, њемачки дипломата Кристијан Шмит именован за новог високог представника, који би дужност требао да преузме 1. августа.

Досадашњи високи представник у БиХ Валентин Инзко поднио је оставку, коју је прихватио Управни одбор Савјета за примјену мира у БиХ. Очекује се да би на сједници ПИЦ-а могао бити потврђен његов насљедник.

Шмит је једини кандидат и до сада су све земље, изузев Русије дале подршку за његов долазак на чело ОХР-а. Ипак, очекује се да ће Шмит ипак бити потврђен.

Коминике са састанка Савјета за спровођење мира медијима ће бити достављен путем мејла и објављен на wеб страници ОХР-а сутра.

(Клиx) 

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Милица

01.06.2021 07:37

Трла баба лан..

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цуле

01.06.2021 18:14

Назалост било је тако досад. Сада то неце тако бити. Велике промјене су на путу. Назалост не писе нам се добро. Баја је свему томе крив

ОДГОВОРИТЕ