Протјеран из БиХ и добио забрану уласка на 4 године

Држављанину Србије Ф.М. је изречена мјера протјеривања из Босне и Херцеговине због тога што представља пријетњу сигурности грађана, а у вези са организованим криминалом. Улаз у БиХ му је забрањен на четири године.

Босна и Херцеговина 29.05.2021 | 15:37
Протјеран из БиХ и добио забрану уласка на 4 године

Правовременом и координираном акцијом припадника Службе за послове са странцима и Федералног министарства унутрашњих послова на подручју Сарајева извршено је лоцирање и привођење у службене просторије особе иницијала Ф.М., држављанина Србије, за којег је утврђено да представља пријетњу јавном поретку и сигурности Босне и Херцеговине, а које се доводи у везу с организованим криминалом.

Према држављанину Србије, Служба за послове са странцима је предузела мјере из своје надлежности, те истом изрекла мјеру протјеривања са територије БиХ са забраном уласка и боравка у периоду од четири године. Он је стављен под надзор у Имиграциони центар, те ће бити удаљен са територије БиХ када се стекну сви неопходни услови.

Служба ће и у наредном периоду у сарадњи са другим надлежним сигурносним органима, континуирано предузимати све неопходне оперативне активности према свим страним држављанима који на било који начин могу представљати пријетњу сигурносном систему Босне и Херцеговине, саопштено је из Службе за послове са странцима.

(БН) 

Коментари / 0

Оставите коментар