"Управа Крајинапетрола да објасни негативан став о продаји акција"

Комисији за хартије од вриједности (КХОВ) Републике Српске није јасно мишљење Управе предузећа „Крајинапетрол“ о понуди за преузимање тог друштва, коју је објавила компанија „Нес“, па је затражено додатно појашњење.

Република Српска 17.01.2020 | 09:59
"Управа Крајинапетрола да објасни негативан став о продаји акција"

Наиме, Управа „Крајинаперола“ дала је негативно мишљење о понуди за преузимање, али КХОВ захтјева појашњење.

Комисија је донијела Рјешење којим налаже Управи „Крајинапетрола“ да објави додатно изјашњење у мишљењу о понуди за преузимање.

„Са рјешењем смо упознали све чланове управе, а предсједник Управног одбора је сазвао хитну сједницу одбора за 21. јануар. На тој сједници ће се у складу са вашим инструкцијама формулисати додатна изјашњена“, навео је директор „Крајинапетрола“ Милован Бајић у одговору који је јуче упутио КХОВ.

 

Подсјећамо, Управа “Крајинапетрола” дала је негативно мишљење о понуди за преузимање преосталих акција коју је објавила фирма “НЕС” иза које стоји Недељко Кесић, бивши директор “Хидроелектрана на Врбасу”.

Управа је у закључку дала негативно мишљење, иако је позитивно оцијенила планове фирме “Нес” по питању даље будућности “Крајинапетрола”, а која предвиђа ширење пословне мреже и отварање нових радних мјеста.

Бајић је за ЦАПИТАЛ појаснио да је КХОВ тражила додатна објашњања датог мишљења.

„Управни одбор ће се о томе изјаснити на заказаној сједници и све објавити на Бањалучкој берзи, казао је Бајић.

Након што је Кесићев “НЕС” недавном куповином акција “Крајинапетрола” стекао преко 30 одсто удјела у овом предузећу, доставио је понуду за преузимање остатка акција у којој је навео како је спреман да плати 0,81 КМ по акцији, што је за 0,20 КМ више у односу на просјечну цијену остварену на берзи.

До тада је Кесић посједовао 5,26 одсто акција предузећа „Крајинапетрол“, али је куповином акција од „Петробарт Холдингс ЛТД“ и других малих акционара прешао проценат од 32 одсто.

(Цапитал)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

До када

17.01.2020 09:07

До када мислите да ови сељаци из Мркоњића ово раде , Бањалуко на ноге и тјерај ове сељацине из бл

ОДГОВОРИТЕ
Name

Обие Станисљевиц

17.01.2020 09:15

СИРОТИЊА И БОГУ СИ ТЕСКА !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боки

17.01.2020 09:41

Зна се да је тај "бизнисмен" Кесић стекао нелегалан капитал. Треба ради Кесића и таквих лопурди увести закон о поријеклу имовине и видјети је ли он платио порез на име својих радника и објеката.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

17.01.2020 13:53

Поријекло имовине и прочешљати предузеће Хидро Централе Бочац гдје је Кесић био директор ,одакле је покрадено на десетине милиона марака са кумом Кајом .