"Uprava Krajinapetrola da objasni negativan stav o prodaji akcija"

Komisiji za hartije od vrijednosti (KHOV) Republike Srpske nije jasno mišljenje Uprave preduzeća „Krajinapetrol“ o ponudi za preuzimanje tog društva, koju je objavila kompanija „Nes“, pa je zatraženo dodatno pojašnjenje.

Republika Srpska 17.01.2020 | 09:59
"Uprava Krajinapetrola da objasni negativan stav o prodaji akcija"

Naime, Uprava „Krajinaperola“ dala je negativno mišljenje o ponudi za preuzimanje, ali KHOV zahtjeva pojašnjenje.

Komisija je donijela Rješenje kojim nalaže Upravi „Krajinapetrola“ da objavi dodatno izjašnjenje u mišljenju o ponudi za preuzimanje.

„Sa rješenjem smo upoznali sve članove uprave, a predsjednik Upravnog odbora je sazvao hitnu sjednicu odbora za 21. januar. Na toj sjednici će se u skladu sa vašim instrukcijama formulisati dodatna izjašnjena“, naveo je direktor „Krajinapetrola“ Milovan Bajić u odgovoru koji je juče uputio KHOV.

 

Podsjećamo, Uprava “Krajinapetrola” dala je negativno mišljenje o ponudi za preuzimanje preostalih akcija koju je objavila firma “NES” iza koje stoji Nedeljko Kesić, bivši direktor “Hidroelektrana na Vrbasu”.

Uprava je u zaključku dala negativno mišljenje, iako je pozitivno ocijenila planove firme “Nes” po pitanju dalje budućnosti “Krajinapetrola”, a koja predviđa širenje poslovne mreže i otvaranje novih radnih mjesta.

Bajić je za CAPITAL pojasnio da je KHOV tražila dodatna objašnjanja datog mišljenja.

„Upravni odbor će se o tome izjasniti na zakazanoj sjednici i sve objaviti na Banjalučkoj berzi, kazao je Bajić.

Nakon što je Kesićev “NES” nedavnom kupovinom akcija “Krajinapetrola” stekao preko 30 odsto udjela u ovom preduzeću, dostavio je ponudu za preuzimanje ostatka akcija u kojoj je naveo kako je spreman da plati 0,81 KM po akciji, što je za 0,20 KM više u odnosu na prosječnu cijenu ostvarenu na berzi.

Do tada je Kesić posjedovao 5,26 odsto akcija preduzeća „Krajinapetrol“, ali je kupovinom akcija od „Petrobart Holdings LTD“ i drugih malih akcionara prešao procenat od 32 odsto.

(Capital)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Do kada

17.01.2020 10:07

Do kada mislite da ovi seljaci iz Mrkonjića ovo rade , Banjaluko na noge i tjeraj ove seljacine iz bl

ODGOVORITE
Name

Obie Stanisljevic

17.01.2020 10:15

SIROTINJA I BOGU SI TESKA !

ODGOVORITE
Name

Boki

17.01.2020 10:41

Zna se da je taj "biznismen" Kesić stekao nelegalan kapital. Treba radi Kesića i takvih lopurdi uvesti zakon o porijeklu imovine i vidjeti je li on platio porez na ime svojih radnika i objekata.

ODGOVORITE
Name

Re

17.01.2020 14:53

Porijeklo imovine i pročešljati preduzeće Hidro Centrale Bočac gdje je Kesić bio direktor ,odakle je pokradeno na desetine miliona maraka sa kumom Kajom .