Трамп о НАТО агресији на СРЈ

Актуелни предсједник САД Доналд Трамп гостовао је почетком октобра 1999. године у емисији Ларија Кинга на ЦНН-у и том приликом говорио о НАТО бомбардовању Савезне Републике Југославије, које је окончано неколико мјесеци прије тога, поручивши да је оно донијело расуло, хаос и терор на Косову.

Свијет 25.03.2019 | 19:02
Трамп о НАТО агресији на СРЈ
"Не знам да ли они то сматрају успјехом, јер га ја не сматрам успјехом", рекао је тада Трамп о бомбадовању, у интервјуу у којем је поменуо и да разматра кандидатуру на предсједничким изборима 2000. године.

На Кингово питање да ли би он на Косову урадио исто што је учинио тадашњи амерички предсједник Бил Клинтон, Трамп је рекао сљедеће:

"Па, ја бих то урадио мало другачије. И знам да би то звучало ужасно, али погледајте расуло које су изазвали на Косову. Ми можемо да кажемо да смо изгубили мало људи. Наравно када смо имали авионе који са 75.000 стопа (око 23 километара) бацају бомбе. Али, погледајте шта смо урадили на тој земљи и тим људима и смрти које су се десиле због нас. Дакле, није било губитака код нас и савезника, јер смо ми били скроз тамо горе, у авионима", казао је Трамп.

Он је додао да"“у неком тренутку морате да пошаљете копнене трупе, тако да не би могао било ко да прелази границе и све остало" и да се "многи људи слажу са тим".

"Е, сада, да ли би људи били убијени? Можда. Можда и више. Али, барем бисмо имали много мање смртних случајева и не бисте имали расуло и хаос који сада имате. Дакле, ја не знам да ли они то сматрају успјехом, јер га ја не сматрам успјехом. Они су жестоко избомбардовали земљу и цијелу ту област, сви бјеже у свим могућим правцима и нико не зна шта се дешава. А смртних случајева је на хиљаде", рекао је прије 20 година Трамп.

(Тањуг) 

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

Јеца

25.03.2019 18:18

А ста казе данас када је председник, ниста сигурно све то одобрава.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Небојса 25 03 2019

25.03.2019 20:49

Кад би било среце да то сад потврди и исто казе и да се дрзи тих ријеци. Онда би се могли и понадати застити срба на косову и метохији.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Директ

25.03.2019 21:04

Да је Трамп тада био главни, било би и горе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бакица

26.03.2019 02:44

ма хајте молим вас сви су они исти и сви би исто урадили.Сјецам се кад је изабран Барак Обама новинар пита Иранског предсједника јесте ли срецни изабран је неко ко незели да ратује неко мирољубив нато це он љутито сви су они исти и сви раде исто њима никада нетреба вјеровати јер тамо непостоји неко ко незели да ратује.

ОДГОВОРИТЕ