Старица убила дијете на улици

- У Базелу је једна 75-годишња жена, насред улице, ножем на смрт избола седмогодишњег дјечака Мегдима Л. поријеклом са Косова, који се враћао кући из школе.

 

Свијет 22.03.2019 | 14:23
Старица убила дијете на улици
Мегдим, чији су се родитељи из Липљана доселили у Базел, враћао се кући у четвртак послије наставе, када га је, на само 200 метара од школе напала старица.

Она је ножем избола малишана и оставила га да лежи у локви крви на тротоару.

Једна наставница, која се налазила на пар метара од места злочина, пронашла је избоденог дјечака и позвала хитну помоћ. У болници љекари су покушали да се боре за живот малишана, али неуспјешно.

Полиција је одмах покренула потјеру за нападачем.

Неко време после злочина, старица, која је швајцарски држављанин, пријавила се тужилаштву и саопштила да је она напала дијете.

Портпарол полиције Петер Гил каже да је саслушање у току и да пре него што се заврши не може ништа да каже.

Само је рекао да је оружје које је користила "бодеж".

Он је додао да је истрага у току и да полиција тражи свједоке злочина.

Свједоци су, према писању швајцарске штампе, пренијели да је дијете повријеђено у предјелу врата, и да је лежало у великој локви крви.

Иначе мајка малишана обавијештена је о злочину тек након пар сати.

"Мајка је тек око 20 часова, а злочин се догодио око 12:45, обавијештена да јој је син убијен. До тада је полазила од тога да јој је дијете повређено у саобраћајној несрећи", преносе медији изјаве неименованих чланова породице.

Иначе мајка, која већ седам година живи у Швацарској, а чији муж је одрастао у Базелу, обично сваког дана иде по дијете у школу, али овог кобног дана није могла јер јој је млађе дијете било болесно.

За сада је непозната позадина овог напада, а станари оближње зграде наводе да су чули неку расправу.

Непознато је да ли су се старица и малишан познавали, а тужилаштво тражи свједоке злочина, како би се расветлила позадина.

(Тањуг)

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

децко

22.03.2019 13:54

Ку.ва која треба да се посипа пијеском -да би се поцела навикавати на земљу, посто је вец једном ногом у гробу, одузела зивот дјетету које није ни поцело зивјети! Разлози ме не занимају, јер ниједан не мозе оправдати убиство дјетета... ције год да је и какво год да је!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дх

22.03.2019 14:17

ГОСПОДЕ..ПРЕСВЕТИ..ЗАУТАВИ.ОВО..НЕПАМЦЕНО..ЗЛО

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ма да

22.03.2019 17:27

Па људи моји све више лудих хода слободно улицом, не знаш више каква сподоба ти хода иза ледја или ти иде у сусрет. Алармантно

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

22.03.2019 19:42

Земља је постала опасна за зивот.Треба сацекати истрагу мозда баба крије правог убицу ко зна.

ОДГОВОРИТЕ