Starica ubila dijete na ulici

- U Bazelu je jedna 75-godišnja žena, nasred ulice, nožem na smrt izbola sedmogodišnjeg dječaka Megdima L. porijeklom sa Kosova, koji se vraćao kući iz škole.

 

Svijet 22.03.2019 | 14:23
Starica ubila dijete na ulici
Megdim, čiji su se roditelji iz Lipljana doselili u Bazel, vraćao se kući u četvrtak poslije nastave, kada ga je, na samo 200 metara od škole napala starica.

Ona je nožem izbola mališana i ostavila ga da leži u lokvi krvi na trotoaru.

Jedna nastavnica, koja se nalazila na par metara od mesta zločina, pronašla je izbodenog dječaka i pozvala hitnu pomoć. U bolnici ljekari su pokušali da se bore za život mališana, ali neuspješno.

Policija je odmah pokrenula potjeru za napadačem.

Neko vreme posle zločina, starica, koja je švajcarski državljanin, prijavila se tužilaštvu i saopštila da je ona napala dijete.

Portparol policije Peter Gil kaže da je saslušanje u toku i da pre nego što se završi ne može ništa da kaže.

Samo je rekao da je oružje koje je koristila "bodež".

On je dodao da je istraga u toku i da policija traži svjedoke zločina.

Svjedoci su, prema pisanju švajcarske štampe, prenijeli da je dijete povrijeđeno u predjelu vrata, i da je ležalo u velikoj lokvi krvi.

Inače majka mališana obaviještena je o zločinu tek nakon par sati.

"Majka je tek oko 20 časova, a zločin se dogodio oko 12:45, obaviještena da joj je sin ubijen. Do tada je polazila od toga da joj je dijete povređeno u saobraćajnoj nesreći", prenose mediji izjave neimenovanih članova porodice.

Inače majka, koja već sedam godina živi u Švacarskoj, a čiji muž je odrastao u Bazelu, obično svakog dana ide po dijete u školu, ali ovog kobnog dana nije mogla jer joj je mlađe dijete bilo bolesno.

Za sada je nepoznata pozadina ovog napada, a stanari obližnje zgrade navode da su čuli neku raspravu.

Nepoznato je da li su se starica i mališan poznavali, a tužilaštvo traži svjedoke zločina, kako bi se rasvetlila pozadina.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

decko

22.03.2019 14:54

Ku.va koja treba da se posipa pijeskom -da bi se pocela navikavati na zemlju, posto je vec jednom nogom u grobu, oduzela zivot djetetu koje nije ni pocelo zivjeti! Razlozi me ne zanimaju, jer nijedan ne moze opravdati ubistvo djeteta... cije god da je i kakvo god da je!

ODGOVORITE
Name

Dh

22.03.2019 15:17

GOSPODE..PRESVETI..ZAUTAVI.OVO..NEPAMCENO..ZLO

ODGOVORITE
Name

Ma da

22.03.2019 18:27

Pa ljudi moji sve više ludih hoda slobodno ulicom, ne znaš više kakva spodoba ti hoda iza ledja ili ti ide u susret. Alarmantno

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

22.03.2019 20:42

Zemlja je postala opasna za zivot.Treba sacekati istragu mozda baba krije pravog ubicu ko zna.

ODGOVORITE