Азијски куп: Јапанци избацили Иранце, за финале!

Пусти судију, држи Јапанца! Наивни Иранци без финала и после 43 године! Комичне сцене у мечу у којем је Јуја Осако са два гола одвео Самураје у борбу за трофеј!

Фудбал 28.01.2019 | 17:15
Азијски куп: Јапанци избацили Иранце, за финале!
Ни после 43 године поста Иранци неће видети финале Азијског купа и прилику да покоре континент. Сами су криви Принчеви Персије, испали су наивни и глупи и дозволили Јапанцима да их сломе у других 45 минута и тријумфом од 3:0 прођу у окршај за трофеј.

Нема шта, сигурно би другачија прича била да је најбољи фудбалер Ирана Сардар Азмун искористио најбољу прилику за гол у првом полувремену. "Ирански Меси" нашао се у одличној позицији, а када је деловало да је надмудио голмана Јапана Гонду, овај је чудесно одбранио ударац и послао лопту у корнер. Била је то и најбоља шанса у не баш садржајном првом делу који је обележила велика борба и тактичко надмудривање двојице тренера.

Одлучујући детаљ утакмице збио се у 56. минуту. Такуми Минамино је ишао ка голу Ирана, сустигао га је дефанзивац ове селекције, нападач Салцбурга пао и ћушнуо лопту на страну и одмах устао, а док су петорица Иранаца рекламирала симулирање, Минамино је покупио лопту и асистирао Јуји Осаку за 1:0.

Стварно невероватан пропуст играча Карлоса Кеироша, Португалац ће сигурно имати шта да им каже јер се овакви пропусти не виђају често у врхунском фудбалу. 

Пробали су Иранци после овог кикс гола да се отворе и покушају да дођу до изједначења. Умало им то није пошло за ногом у 61. минуту када се Алиреза Јаханбакш нашао у изгледној шанси, али је голман Гонду још једном био маестралан. Одмах у следећем нападу Јапанци су ставили тачку на овај меч.

После напада по левом крилу, лопта је погодила у руку дефанзивца Пурлаганџија, а главни арбитар из Аустралије Крис Бит после асистенције ВАР-а показао на белу тачку. Сигуран егзекутор био је Јуја Осакокоји је у 67. минуту повисио на 2:0.

Био је то крај свим амбицијама Ирана на овом мечу. Нису фудбалери Карлоса Кеироша могли ни да запрете Јапанцима, екипа која није примила гол до овог плуфинала, данас је чак три пута вадила лопту из мреже, па пласман у финале остаје пусти сан.

Тачку на заслужен тријумф Самураја ставио је Генки Харагучи у другом минуту надоканде, па ће се Јапанци, најтрофејнија азијска селекција (четири титуле) борити за пету у петак против победника сутрашњег дуела Катар - Уједињени Арапски Емирати.

АЗИЈСКИ КУП - ПОЛУФИНАЛЕ

Понедељак

Иран - Јапан 0:3 (0:0)
/Осако 57, 67. пенал, Харагучи 90+2/

Уторак

15.00: Катар - УАЕ 

Извор: моззартспорт

Фото: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар