Azijski kup: Japanci izbacili Irance, za finale!

Pusti sudiju, drži Japanca! Naivni Iranci bez finala i posle 43 godine! Komične scene u meču u kojem je Juja Osako sa dva gola odveo Samuraje u borbu za trofej!

Fudbal 28.01.2019 | 17:15
Azijski kup: Japanci izbacili Irance, za finale!
Ni posle 43 godine posta Iranci neće videti finale Azijskog kupa i priliku da pokore kontinent. Sami su krivi Prinčevi Persije, ispali su naivni i glupi i dozvolili Japancima da ih slome u drugih 45 minuta i trijumfom od 3:0 prođu u okršaj za trofej.

Nema šta, sigurno bi drugačija priča bila da je najbolji fudbaler Irana Sardar Azmun iskoristio najbolju priliku za gol u prvom poluvremenu. "Iranski Mesi" našao se u odličnoj poziciji, a kada je delovalo da je nadmudio golmana Japana Gondu, ovaj je čudesno odbranio udarac i poslao loptu u korner. Bila je to i najbolja šansa u ne baš sadržajnom prvom delu koji je obeležila velika borba i taktičko nadmudrivanje dvojice trenera.

Odlučujući detalj utakmice zbio se u 56. minutu. Takumi Minamino je išao ka golu Irana, sustigao ga je defanzivac ove selekcije, napadač Salcburga pao i ćušnuo loptu na stranu i odmah ustao, a dok su petorica Iranaca reklamirala simuliranje, Minamino je pokupio loptu i asistirao Juji Osaku za 1:0.

Stvarno neverovatan propust igrača Karlosa Keiroša, Portugalac će sigurno imati šta da im kaže jer se ovakvi propusti ne viđaju često u vrhunskom fudbalu. 

Probali su Iranci posle ovog kiks gola da se otvore i pokušaju da dođu do izjednačenja. Umalo im to nije pošlo za nogom u 61. minutu kada se Alireza Jahanbakš našao u izglednoj šansi, ali je golman Gondu još jednom bio maestralan. Odmah u sledećem napadu Japanci su stavili tačku na ovaj meč.

Posle napada po levom krilu, lopta je pogodila u ruku defanzivca Purlagandžija, a glavni arbitar iz Australije Kris Bit posle asistencije VAR-a pokazao na belu tačku. Siguran egzekutor bio je Juja Osakokoji je u 67. minutu povisio na 2:0.

Bio je to kraj svim ambicijama Irana na ovom meču. Nisu fudbaleri Karlosa Keiroša mogli ni da zaprete Japancima, ekipa koja nije primila gol do ovog plufinala, danas je čak tri puta vadila loptu iz mreže, pa plasman u finale ostaje pusti san.

Tačku na zaslužen trijumf Samuraja stavio je Genki Haraguči u drugom minutu nadokande, pa će se Japanci, najtrofejnija azijska selekcija (četiri titule) boriti za petu u petak protiv pobednika sutrašnjeg duela Katar - Ujedinjeni Arapski Emirati.

AZIJSKI KUP - POLUFINALE

Ponedeljak

Iran - Japan 0:3 (0:0)
/Osako 57, 67. penal, Haraguči 90+2/

Utorak

15.00: Katar - UAE 

Izvor: mozzartsport

Foto: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar