Ђоковић, дан послије...

О Ролан Гаросу, потери за Надалом и Федерером, следећем турниру. . .  Србин у традиционалној шампионској шетњи мелбурншком ботаничком баштом поделио снове и надања са светским медијима.

Тенис 28.01.2019 | 16:30
Ђоковић, дан послије...
Након онаквог, може се речи напетог, али лаганог дана "у канцеларији", Новак Ђоковић није био превише уморан када се јутрос срео са медијима, али и навијачима међу којима је било много Срба у традиционалној шампионској шетњи ботаничком баштом Мелбурна. Тазе седмоструки шампион Аустралијан опена и освајач 15 гренд слем титула, чиме је престигао идола Пита Сампраса, био је добро расположен и отворен за сталне расправе о "најбољем свих времена", освајању четири гренд слемова у сезони итд.   

"Најлепше када се заврши овако турнир је олакшање. После свих тензија... Овакав живот током три седмице је веома напоран, стресан. Када причамо о томе, онда је освајање титуле на Ролан Гаросу било највеће олакшање у мојој каријери. Много година сам играо тамо под великим притиском да победим. Ове године ће бити лакше у Паризу. Не желим да звиућим арогантно, али ако сам то већ урадио једном, зашто не бих и поново?", јасан је Србин.

Овакав став је наравно одмах подигао питање потере за Рафаелом Надалом и Роџером Федерером, што је уједно и потера за титулом "највећег тенисера свих времена".

"Што да не?", верује у себе 31-годишњи ас, "Освојио сам их три заредом, сада сам на 15, а предамном су само два ривала, Рафаел Надал и Роџер Федерер. Имам тек 31 годину, релативно сам млад, има времена за мене."

Након бурног почетка сезоне сада му следи више од месец дана "празног хода" све до мастерса у САД, Индаијан Велсу и Мајамију који се играју тек у марту.

"Следи одлазак у Европу. Лепа је Аустралија, али дом је дом. Ускоро ћу и са породицом у Београд где ћу провести неколико седмица, мало са браћом и родитељима, мојим народом и да тамо одрадим припреме за наставак сезоне. Мој следећи турнир је највероватније мастерс у Индијан Велсу (7. - 17. март) тако да имам довољно времена да се и опустим и спремим"

Извор: моззартспорт

ФОТО: Реутерс

Коментари / 0

Оставите коментар