Đoković, dan poslije...

O Rolan Garosu, poteri za Nadalom i Federerom, sledećem turniru. . .  Srbin u tradicionalnoj šampionskoj šetnji melburnškom botaničkom baštom podelio snove i nadanja sa svetskim medijima.

Tenis 28.01.2019 | 16:30
Đoković, dan poslije...
Nakon onakvog, može se reči napetog, ali laganog dana "u kancelariji", Novak Đoković nije bio previše umoran kada se jutros sreo sa medijima, ali i navijačima među kojima je bilo mnogo Srba u tradicionalnoj šampionskoj šetnji botaničkom baštom Melburna. Taze sedmostruki šampion Australijan opena i osvajač 15 grend slem titula, čime je prestigao idola Pita Samprasa, bio je dobro raspoložen i otvoren za stalne rasprave o "najboljem svih vremena", osvajanju četiri grend slemova u sezoni itd.   

"Najlepše kada se završi ovako turnir je olakšanje. Posle svih tenzija... Ovakav život tokom tri sedmice je veoma naporan, stresan. Kada pričamo o tome, onda je osvajanje titule na Rolan Garosu bilo najveće olakšanje u mojoj karijeri. Mnogo godina sam igrao tamo pod velikim pritiskom da pobedim. Ove godine će biti lakše u Parizu. Ne želim da zviućim arogantno, ali ako sam to već uradio jednom, zašto ne bih i ponovo?", jasan je Srbin.

Ovakav stav je naravno odmah podigao pitanje potere za Rafaelom Nadalom i Rodžerom Federerom, što je ujedno i potera za titulom "najvećeg tenisera svih vremena".

"Što da ne?", veruje u sebe 31-godišnji as, "Osvojio sam ih tri zaredom, sada sam na 15, a predamnom su samo dva rivala, Rafael Nadal i Rodžer Federer. Imam tek 31 godinu, relativno sam mlad, ima vremena za mene."

Nakon burnog početka sezone sada mu sledi više od mesec dana "praznog hoda" sve do mastersa u SAD, Indaijan Velsu i Majamiju koji se igraju tek u martu.

"Sledi odlazak u Evropu. Lepa je Australija, ali dom je dom. Uskoro ću i sa porodicom u Beograd gde ću provesti nekoliko sedmica, malo sa braćom i roditeljima, mojim narodom i da tamo odradim pripreme za nastavak sezone. Moj sledeći turnir je najverovatnije masters u Indijan Velsu (7. - 17. mart) tako da imam dovoljno vremena da se i opustim i spremim"

Izvor: mozzartsport

FOTO: Reuters

Komentari / 0

Ostavite komentar