Тежак ударац за ПСЖ!

Нејмар ипак пропушта Јунајтед! "Десетка" Парижана неће наступити у првом мечу осмине финала Лиге шампиона, пишу француски медији у вечери још једне победе његовог тима.  Јунајтед више не изгледа као аутсајдер – Нејмар не игра на Олд Трафорду! Метатарзална кост поново прави проблеме.

Фудбал 28.01.2019 | 16:45
Тежак ударац за ПСЖ!
Велики проблем за Пари Сен Жермен и Нејмара.

Најскупљи фудбалер у историји је у среду на мечу Лига купа против Стразбура повредио метатарзалну кост, због чега ће дефинитивно пропустити дуел у Енглеској, пише портал "РМЦ Спорт".

Иако и даље нема конкретне дијагнозе, Нејмар, који је пропустио финиш прошле сезоне због сличне повреде, могао би да буде подвргнут оперативном захвату ако то одлуче доктори који раде за Пари Сен Жермен, али и за репрезентацију Бразила.

Бразилац је ове сезоне на 22 утакмице постигао 20 голова и забиљежио девет асистенција.

"Када се ослони на то стопало, појави се оток", објавио је француски портал.

Први меч Парижана и Јунајтеда на програму је 12. фебруара, док је реванш на "Парку принчева" заказан за 6. март.

Тако лоше вести нису омеле Нејмарове саиграче који су вечерас Рен послали кући са четири гола у мрежи (4:1) од којих су два дело Единсона Каванија, док су Анхел Ди Марија и Килиан Мбапе постигли по један.

ПСЖ је водећи на табели уз две утакмице мање. Упркос томе што је провео 180 минута мање на терену, има 13 бодова више од првог пратиоца Лила.

Кад су парови осмине финала Лиге шампиона жребани Пари Сен Жермен је терорисао ривале, док је Жозе Мурињо још био тренер Манчестер јунајтеда, па се острвска јавност питала да ли је то њега време прегазило или га просто свлачионица “минира“. Изгледало је тада да се славном енглеском клубу спрема дебакл какав у Европи није осетио. У међувремену се ипак много тога променило...

Мурињо је смењен, у његову фотељу сео је Оле Гунар Солскјер и ако ништа друго екипи вратио осмех, па је Јунајтед тренутно у тријумфалној серији од сада већ осам утакмица. А Пари Сен Жермен је – остао без Нејмара!

Није шала, аларм је упаљен одмах после Куп утакмице са Стразбуром на којој је Бразилцу поново страдала пета метатарзална кост десног стопала. Иста она кост због које је протеклу сезону завршио још у марту. Више од недељу дана чека се већ коначна дијагноза, а ако је за веровати Радио Монте Карлу и још неким изворима – а РМЦ-у безрезервно верујемо – вечерас је она и стигла. И није добра.

РМЦ јавља да не постоје ама баш никакве шансе да се Нејмар опорави на време за први меч, који ће се 12. фебруара играти на Олд Трафорду, пошто једва да може да спусти повређено стопало на земљу, камоли да се на исто ослони. Вест је наводно већ прослеђена и репрезентацији Бразила, па је селектор Тите у Париз послао и доктора Вулфа, задуженог за здравље свих у Селесау, да пружи и друго мишљење.

Телефут каже да шансе да Нејмар заигра на Олд Трфорду постоје, али да су мере промилима. Међутим, истиче да се Бразилац опоравља брже но што се очекивало и да су сви на Парку принчева оптимисти да ће он бити спреман за реванш.

Сви добро знамо, пехар Лиге шампиона и ништа друго. Опсесија катарских власника Пари Сен Жермена. Сада поново на испиту.

Извор: мондо.рс/моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар