Težak udarac za PSŽ!

Nejmar ipak propušta Junajted! "Desetka" Parižana neće nastupiti u prvom meču osmine finala Lige šampiona, pišu francuski mediji u večeri još jedne pobede njegovog tima.  Junajted više ne izgleda kao autsajder – Nejmar ne igra na Old Trafordu! Metatarzalna kost ponovo pravi probleme.

Fudbal 28.01.2019 | 16:45
Težak udarac za PSŽ!
Veliki problem za Pari Sen Žermen i Nejmara.

Najskuplji fudbaler u istoriji je u sredu na meču Liga kupa protiv Strazbura povredio metatarzalnu kost, zbog čega će definitivno propustiti duel u Engleskoj, piše portal "RMC Sport".

Iako i dalje nema konkretne dijagnoze, Nejmar, koji je propustio finiš prošle sezone zbog slične povrede, mogao bi da bude podvrgnut operativnom zahvatu ako to odluče doktori koji rade za Pari Sen Žermen, ali i za reprezentaciju Brazila.

Brazilac je ove sezone na 22 utakmice postigao 20 golova i zabilježio devet asistencija.

"Kada se osloni na to stopalo, pojavi se otok", objavio je francuski portal.

Prvi meč Parižana i Junajteda na programu je 12. februara, dok je revanš na "Parku prinčeva" zakazan za 6. mart.

Tako loše vesti nisu omele Nejmarove saigrače koji su večeras Ren poslali kući sa četiri gola u mreži (4:1) od kojih su dva delo Edinsona Kavanija, dok su Anhel Di Marija i Kilian Mbape postigli po jedan.

PSŽ je vodeći na tabeli uz dve utakmice manje. Uprkos tome što je proveo 180 minuta manje na terenu, ima 13 bodova više od prvog pratioca Lila.

Kad su parovi osmine finala Lige šampiona žrebani Pari Sen Žermen je terorisao rivale, dok je Žoze Murinjo još bio trener Mančester junajteda, pa se ostrvska javnost pitala da li je to njega vreme pregazilo ili ga prosto svlačionica “minira“. Izgledalo je tada da se slavnom engleskom klubu sprema debakl kakav u Evropi nije osetio. U međuvremenu se ipak mnogo toga promenilo...

Murinjo je smenjen, u njegovu fotelju seo je Ole Gunar Solskjer i ako ništa drugo ekipi vratio osmeh, pa je Junajted trenutno u trijumfalnoj seriji od sada već osam utakmica. A Pari Sen Žermen je – ostao bez Nejmara!

Nije šala, alarm je upaljen odmah posle Kup utakmice sa Strazburom na kojoj je Brazilcu ponovo stradala peta metatarzalna kost desnog stopala. Ista ona kost zbog koje je proteklu sezonu završio još u martu. Više od nedelju dana čeka se već konačna dijagnoza, a ako je za verovati Radio Monte Karlu i još nekim izvorima – a RMC-u bezrezervno verujemo – večeras je ona i stigla. I nije dobra.

RMC javlja da ne postoje ama baš nikakve šanse da se Nejmar oporavi na vreme za prvi meč, koji će se 12. februara igrati na Old Trafordu, pošto jedva da može da spusti povređeno stopalo na zemlju, kamoli da se na isto osloni. Vest je navodno već prosleđena i reprezentaciji Brazila, pa je selektor Tite u Pariz poslao i doktora Vulfa, zaduženog za zdravlje svih u Selesau, da pruži i drugo mišljenje.

Telefut kaže da šanse da Nejmar zaigra na Old Trfordu postoje, ali da su mere promilima. Međutim, ističe da se Brazilac oporavlja brže no što se očekivalo i da su svi na Parku prinčeva optimisti da će on biti spreman za revanš.

Svi dobro znamo, pehar Lige šampiona i ništa drugo. Opsesija katarskih vlasnika Pari Sen Žermena. Sada ponovo na ispitu.

Izvor: mondo.rs/mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar