Дачић: ''Није им ни Курц помогао''

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је данас да је одбијање да Косово буде примљено у Интерпол велика побједа Србије, упитао гдје је тих 116 земаља о којима прича Приштина да су признале независно Косово и навео да се види ко је говорио истину о томе а ко је лагао.

Србија 20.11.2018 | 12:57
Дачић: ''Није им ни Курц помогао''
Дачић је на заједничкој конференцији за новинаре са предсједником Србије Александром Вучићем рекао да се показало да не може ништа више на силу да се постигне и да не може ништа да се уради без Србије, и да се показало да није довољно да неке велике силе пошаљу захтјеве и да сви трком испуне и подрже те њихове захтјеве.

Како је рекао није вријеме за еуфорију, али и да је "лијепо рекао" Приштини да се не пријављују јер ће да се обрукају и срамоте па сада нека објасне своме народу на КиМ шта се десило и гдје је тих 116 земаља што су признале ту такозвану независност.

Према његовим ријечима 36 гласова им је фалило да побједе, а поставља се питање гдје је тај списак од 116 земаља и да ли смо ми можда лагали када кажемо да земље повлаче признаје тзв независног Косова.

"И они на КиМ могу да виде ко је говорио истину, а ко је лагао" рекао је Дачић.

Министар спољних послова је указао и на само гласање и навео да се министар унутрашњих послова Небојша Стефановић бунио што је одређена пауза између два круга гласања,како би велике силе покушале нешто да среде, и затражио повреду процедуре што је одбијено, али да им ни то није помогло да Косово уђе у Интерпол.

У том смислу Дачић се осврнуо и на понашање неких земаља, апострофирајући Аустрију односно канцелара и вицеканцелара Себастијана Курца и Хајнца Кристијана Штрахеа речима "није им ни Курц помогао".

Дачић је рекао да је канцелару Аустрије приликом његове недавне посјете Београду рекао да не треба да буде на страни губитника, а да Штрахе "има да појасни Србима" зашто је обећао да ће гласати против пријема Косова у Интерпол а обећање није испунио,упитао да ли су Срби у Аустрији гласали за њега или Албанци уз поруку да ће бити још избора.

"Ти си слагао Србе - ни Курц није бољи- он је гори" додао је Дачић.

Како је рекао синоћ је звао предсједника Србије и поручио му да је бројка 56 и да је тако и било, да је 56 земаља гласало против и додао да је Србија озбиљна земља и ради са земљама које неће подлећи притисцима.

"Не могу да се не радујем јер знам против кога смо се борили - најмоћнијих земаља на свијету" рекао је Дачић који је захвалио свим земљама које су гласале против пријема.

Према његовим ријечима оне нису гласале на тај начин само због Србије већ и због тога што знају да су сљедеће на реду, уз оцјену да је гласање у Интерполу побједа међународног права.

Дачић је захвалио предсједнику Србије на томе што је разговарао са људима који воде државе и које су нам биле важне у овом процесу, Стефановићу који је издржао све притиске и радио на томе да исход буде овакав какав је, министарству које води и премијерки Ани Брнабић која је разговарала са својим колегама.

"Ово је побједа за наш народ, за нашу державу" рекао је Дачић и додао да не зна колико ће сада Приштина још да додатно повећа таксу на робу из централне Србије и упитао да ли су мислили да ћемо због тога одустати од борбе да не уђу у Интерпол.

Интерпол је полицијска организација, навео је, упитао и зашто су се уопште борили да уђу у њу када су они сви већ тамо - сви се налазе на потјерницама Интерпола и додао:

"Према томе немој да се секирају - Интерпол је њихов".

Извор: Тањуг

Коментари / 15

Оставите коментар
Name

Боле

20.11.2018 12:09

Џаба Курца, Косово не!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Упс

20.11.2018 12:19

Вјеровати курцу многи су се покајале

ОДГОВОРИТЕ
Name

лабуд

20.11.2018 14:37

Какав простаклук и какво вриједјање високог функционера Аустрије која је њавеци инвеститор у Србији.Српска посла.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Аустриа

20.11.2018 16:22

Фуј нисам моги дати неодговорим срам дате буде сигурно си уљез у аустрији или мозда доусник диктатора и мационалиста како видим та говна аустрјиска сам осјетио на властитој кози колики су људи колика су права једног балканца ина суду ина улици ина послу зато боље бити било ако незнас гдје је клозет иди код курца и питај

Name

Боxон

20.11.2018 17:39

Да, апсолутно си Лабуде у праву. Аустрија улазе у Србију и стално је јадна на губитку. Она то не ради ради економског интереса и утцаја вец искљуциво из братске љубави

Name

Ре Лабуд

20.11.2018 17:44

Наравно, Курца треба увазавати!

Name

Дамјан

20.11.2018 19:09

Инвеститор ? Или можда окупатор ? Где су ти очи или само слушаш ?!

Name

@ Аустриа

20.11.2018 19:16

Ста ти као Балканац тразис у Аустрији,јоа казес да су говна,а ставио си име Аустрија.Сто не питас они 250.000 Срба који зиве у Аустрији јесу ли говна.

Name

Ре Дамјан

20.11.2018 21:02

Па ако су окупатори засто их не протјерате и ослободите се.

Name

Побиједио је разум

20.11.2018 16:18

Свако мора да испуни неке обавезе да би био у Интерполу. Американци и то хоце да унисте . Све зеле да омаловазе и ту су проблеми. Многе земље то добро знају и ако је све ове године тако било застоби неко био изузетак.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Анте

20.11.2018 16:26

Њима није али теби хоце кадга гурне ХАРАДИНЕЈ

ОДГОВОРИТЕ
Name

Не будимо наивни

20.11.2018 18:42

Никако не треба да мислимо да Аустрија није заинтересована за Косово и за Балкан уопсте.Тако је било и у прослости,нароцито И половина прослог вијека.Југославија је разбијена 90- тих бас како су они некада сањали.И Србија умањена и осакацена.Изигравили су постењацине,па и незаинтересоване,док им је Америка свијала послове.Али када доде стани-пани ,као сада ,они показују своје право лице.Нароцито су нервозни у Њемацкој када Америка показе и најмањи знак разумјевања према српским интересима, као у задње вријеме.И Њемци и Аустријанци реагују и показују да су до гусе упетљани у Балканску несрецу,када год им овдје не иде како оцекују.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Нострадамус

20.11.2018 21:57

Само питам хоце те ли се захвалити Драгану Мехтицу због гласања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

20.11.2018 22:51

Који просталук једног Балканског политицара, старомодни политицар из прослог века. Ниво понасања једног полуписменог човјека. Срамота. Ти си неваспитан ü породици под број један.

Name

Бј

21.11.2018 05:53

Ако Амери дају зелено свјетло Косово је у Интерполу,,,,, а Србија може да излети.

ОДГОВОРИТЕ