Патријарх подржао Украјинску цркву

Патријарх СПЦ је са патријарсима Александријске и Јерусалимске православне цркве подржао канонску Украјинску православну цркву Московског патријархата. То је изјавио представник за штампу Патријарха московског Кирила, Александар Волков.

Србија 29.09.2018 | 11:15
Патријарх подржао Украјинску цркву
Он је за агенцију Тасс додао да су ту подршку изразили и поглавари Пољске и Чешке православне цркве, као и представници Грчке православне цркве.

Волков је такође казао да би локалне, односно националне православне цркве, могле да иницирају црквену скупштину о проблему поводом одлуке Васељенског патријарха Вартоломеја да призна аутокефалност цркве у Украјини.

Он је додао да би било значајно чути став свих локалних православних цркава по том питању, које је важно не само за православље у Русији и Украјини, већ много више и за будуће постојање уједињене глобалне православне заједнице.

(Тањуг)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Коме ово треба ?

29.09.2018 09:55

Вело важна вијест :) Ево сутра ће да све појефтини , плате ће бити повећане и редовне , народ ће масовно у фабрике и на земљу да обрађују ...због “одлуке”.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Тебра

29.09.2018 10:04

Зна се ко мозе дати а и одузети аутокефалност. То сто се кирил воза у миг 29 не знаци да је близи богу. Јесу ли цркве Рпц у Српској и Србији под јуриздикцијом Спц или Рпц?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Вупер

29.09.2018 15:13

Свака црква води сволу политику, а народ и даље иде за њима док они изигравају богове.

ОДГОВОРИТЕ