Patrijarh podržao Ukrajinsku crkvu

Patrijarh SPC je sa patrijarsima Aleksandrijske i Jerusalimske pravoslavne crkve podržao kanonsku Ukrajinsku pravoslavnu crkvu Moskovskog patrijarhata. To je izjavio predstavnik za štampu Patrijarha moskovskog Kirila, Aleksandar Volkov.

Srbija 29.09.2018 | 11:15
Patrijarh podržao Ukrajinsku crkvu
On je za agenciju Tass dodao da su tu podršku izrazili i poglavari Poljske i Češke pravoslavne crkve, kao i predstavnici Grčke pravoslavne crkve.

Volkov je takođe kazao da bi lokalne, odnosno nacionalne pravoslavne crkve, mogle da iniciraju crkvenu skupštinu o problemu povodom odluke Vaseljenskog patrijarha Vartolomeja da prizna autokefalnost crkve u Ukrajini.

On je dodao da bi bilo značajno čuti stav svih lokalnih pravoslavnih crkava po tom pitanju, koje je važno ne samo za pravoslavlje u Rusiji i Ukrajini, već mnogo više i za buduće postojanje ujedinjene globalne pravoslavne zajednice.

(Tanjug)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Kome ovo treba ?

29.09.2018 09:55

Velo važna vijest :) Evo sutra će da sve pojeftini , plate će biti povećane i redovne , narod će masovno u fabrike i na zemlju da obrađuju ...zbog “odluke”.

ODGOVORITE
Name

Tebra

29.09.2018 10:04

Zna se ko moze dati a i oduzeti autokefalnost. To sto se kiril voza u mig 29 ne znaci da je blizi bogu. Jesu li crkve Rpc u Srpskoj i Srbiji pod jurizdikcijom Spc ili Rpc?

ODGOVORITE
Name

Vuper

29.09.2018 15:13

Svaka crkva vodi svolu politiku, a narod i dalje ide za njima dok oni izigravaju bogove.

ODGOVORITE