Фулам у Мадриду нашао конкуренцију Митровићу!

Аргентински фудбалер Лусијано Вијето најновије је појачање енглеског премијерлигаша Фулама. Митар је добио конкуренцију - из Атлетико Мадрида.  Фулам је довео још једног нападача. Јокане, није лоше за први пут - 120. 000. 000! Српски тренер трећи највећи трошаџија у Премијер лиги овог лета иза Јиргена Клопа и Мауриција Сарија.

Фудбал 10.08.2018 | 11:45
Фулам у Мадриду нашао конкуренцију Митровићу!
Вијето, талентовани 24-годишњи нападач, у Фулам прелази у виду једногодишње позајмнице из Атлетико Мадрида.

Аргентинац се није нашао у плановима Дијега Симеонеа ни ове, али ни прошле сезоне коју је провео на позајмници у Валенсији, где је у Ла Лиги постигао пет голова на 18 наступа.

"Веома сам срећам што долазим у Фулам. Узбуђен сам и једва чекам да се уклопим у екипу", рекао је Вијето.

Очекује се да Вијето буде велика конкуренција српском нападачу Александру Митровићу, који ће ипак имати предност над Аргентинцем, барем за сада. Могућа је и промена тактике Славише Јокановића, али и убацивање Вијета у своју досадашњу поставу на некој другој позицији.

Фулам је уз Вулверхемптон дефинитивно био најактивнији члан Премијер лиге овог лета.

Српски стручњак Славиша Јокановић увео је екипу из Чемпионшипа у највиши ранг, а онда је довео чак 11 играча и моћи ће да направи читав тим од појачања која је одабрао и ангажовао овог лета.

Последњи у низу новајлија стигао је из Атлетико Мадрида и игра у нападу, што ће га учинити или саиграчем или конкурентом Александру Митровићу, који је такође овог лета стигао на Крејвен котиџ, али за стално.

Јокановић је последњег дана прелазног рока довео аргентинског нападача Лусијана Вијета (24) године, који ће играти за Фулам као позајмљен играч "јорганџија".

Вијето је стигао у Атлетико 2015. године из Виљареала за 20 милиона евра, али је у екипи Дијега Симеонеа одиграо само 38 утакмица (три гола), јер је у међуврену био позајмљиван Севиљи (у сезони 2016/17) и Валенсији (2018). Сада је на реду Фулам...

Јокановић је овом позајмицом продужио низ појачања на која је потрошио велики новац. Подсетимо, стигли су: Жан Микаел Сери (Ница, 30 милиона евра), Александар Митровић (Њукасл, 20,2 милиона), Алфи Моусон (Свонси, 16,8 милиона), Џо Брајан (Бристол, 6,7 милиона), Фабри (Бешикташ, 6 милиона), Максим Ле Маршан (Ница, 4 милиона), Андре Ширле (Дортмунд, позајмљен за 400.000)...

Иза једног од најбољих српских тренера Славише Јокановића је управо остао први прелазни рок у Премијер лиги. И одмах је потрошио преко 120.000.000 евра на нове фудбалере на Крејвен Котиџу. Намера је јасна, Фулам жели да опстане у друштву најбољих, а за то му је потребан озбиљан апгрејд у односу на оно што смо гледали у Чемпионшипу до мајског финала баража с Астон Вилом. 

До сада је тренер Фулама искусио магију дедлајн деја само у Чемпионшипу, када је прошле зиме направио можда и потез сезоне и довео Александра Митровића 31. јануара, а да ли је и данас у мору нових појачања која је ангажовао, препознао и неког новог талисмана, попут српског репрезентативца показаће време.

Истина, још увек се чекају потврде два трансфера и то дефанзивца Тимотија Фосу-Менсе из Манчестер Јунајтеда, као и Андреа Замбоа Ангисе (Марсељ) који ће уједно и скинути Жан Мишелу Серију (30.000.000/Ница) круну најскупљег фудбалера у историји Фулама. Трансфер везисте Олимпика из Марсеља уговорен је ове вечери за 32.000.000 евра, лекари Фулама су у Француској, а папирологија је послата на време у ФА и не би требало да буде проблема, што је објавио и поуздани Скај Спорт.

Чим стигне зелено светло и Ангиса осване на званичним страницама тима са Крејвен Котиџа имаћемо укупну цифру од 116.000.000 евра, која ће на крају превалити суму од 120.000.000, ако урачунамо и остале своте за позајмице и трансфере. Тиме ће Фулам постати трећи најиздашнији премијерлигаш у летњем прелазном року, а испред њега су само још Ливерпул и Челси.

Живо је данас било на Крејвен Котиџу, а током поподнева више су се на помоћном терену сликали нови фудбалери, него што се тренирало за суботњу премијеру са Кристал Паласом. Први је параф на уговор са Котиџерсима ставио голман Севиље Серхио Рико који је стигао на једногодишњу позајмицу. Детаљи трансфера нису објављени, мада је синоћ из Шпаније стигла вест да чувар мреже нема договорен откуп и да се враћа у Андалузију за годину дана.

После њега, на ред је дошао и Џо Брајан. Леви бек Бристол Ситија већ је био дао руку Астон Вили и Стиву Брусу пре него што га је синоћ звао Јокановић. Наравно, позив из Премијер лиге се не одбија, Бристолу је сасвим свеједно докле год добије оно што тражи, па је Брајан потписао данас уговор на четири сезоне у трансферу вредном 6.600.000 евра.

Фулам је потврдио и долазак Лусијана Вијета, враголастог Аргентинца који ће такође наступати на позајмици, а видећемо да ли ће Јокановићев тим имати могућност да га откупи на крају сезоне, уколико буду задовољни. Осим њих тројице, сада чекамо још потврде трансфера Фосу-Менсе иАнгисе и то ће бити то што се тиче Фулама и Јокановића за ово лето.

Уз Митровића, Ширлеа, Серија и Мосона који су стигли нешто раније, српски стручњак ће имати на располагању занимљив тим којем је једини циљ да опстане у друштву најбољих. Како ће тасј план ићи, показаће време, али што се тиче финансијског аспекта нема сумње да је Славиша Јокановић потврдио да је прави шеф.

Извор: Б92/моззартспорт/мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар