Fulam u Madridu našao konkurenciju Mitroviću!

Argentinski fudbaler Lusijano Vijeto najnovije je pojačanje engleskog premijerligaša Fulama. Mitar je dobio konkurenciju - iz Atletiko Madrida.  Fulam je doveo još jednog napadača. Jokane, nije loše za prvi put - 120. 000. 000! Srpski trener treći najveći trošadžija u Premijer ligi ovog leta iza Jirgena Klopa i Mauricija Sarija.

Fudbal 10.08.2018 | 11:45
Fulam u Madridu našao konkurenciju Mitroviću!
Vijeto, talentovani 24-godišnji napadač, u Fulam prelazi u vidu jednogodišnje pozajmnice iz Atletiko Madrida.

Argentinac se nije našao u planovima Dijega Simeonea ni ove, ali ni prošle sezone koju je proveo na pozajmnici u Valensiji, gde je u La Ligi postigao pet golova na 18 nastupa.

"Veoma sam srećam što dolazim u Fulam. Uzbuđen sam i jedva čekam da se uklopim u ekipu", rekao je Vijeto.

Očekuje se da Vijeto bude velika konkurencija srpskom napadaču Aleksandru Mitroviću, koji će ipak imati prednost nad Argentincem, barem za sada. Moguća je i promena taktike Slaviše Jokanovića, ali i ubacivanje Vijeta u svoju dosadašnju postavu na nekoj drugoj poziciji.

Fulam je uz Vulverhempton definitivno bio najaktivniji član Premijer lige ovog leta.

Srpski stručnjak Slaviša Jokanović uveo je ekipu iz Čempionšipa u najviši rang, a onda je doveo čak 11 igrača i moći će da napravi čitav tim od pojačanja koja je odabrao i angažovao ovog leta.

Poslednji u nizu novajlija stigao je iz Atletiko Madrida i igra u napadu, što će ga učiniti ili saigračem ili konkurentom Aleksandru Mitroviću, koji je takođe ovog leta stigao na Krejven kotidž, ali za stalno.

Jokanović je poslednjeg dana prelaznog roka doveo argentinskog napadača Lusijana Vijeta (24) godine, koji će igrati za Fulam kao pozajmljen igrač "jorgandžija".

Vijeto je stigao u Atletiko 2015. godine iz Viljareala za 20 miliona evra, ali je u ekipi Dijega Simeonea odigrao samo 38 utakmica (tri gola), jer je u međuvrenu bio pozajmljivan Sevilji (u sezoni 2016/17) i Valensiji (2018). Sada je na redu Fulam...

Jokanović je ovom pozajmicom produžio niz pojačanja na koja je potrošio veliki novac. Podsetimo, stigli su: Žan Mikael Seri (Nica, 30 miliona evra), Aleksandar Mitrović (Njukasl, 20,2 miliona), Alfi Mouson (Svonsi, 16,8 miliona), Džo Brajan (Bristol, 6,7 miliona), Fabri (Bešiktaš, 6 miliona), Maksim Le Maršan (Nica, 4 miliona), Andre Širle (Dortmund, pozajmljen za 400.000)...

Iza jednog od najboljih srpskih trenera Slaviše Jokanovića je upravo ostao prvi prelazni rok u Premijer ligi. I odmah je potrošio preko 120.000.000 evra na nove fudbalere na Krejven Kotidžu. Namera je jasna, Fulam želi da opstane u društvu najboljih, a za to mu je potreban ozbiljan apgrejd u odnosu na ono što smo gledali u Čempionšipu do majskog finala baraža s Aston Vilom. 

Do sada je trener Fulama iskusio magiju dedlajn deja samo u Čempionšipu, kada je prošle zime napravio možda i potez sezone i doveo Aleksandra Mitrovića 31. januara, a da li je i danas u moru novih pojačanja koja je angažovao, prepoznao i nekog novog talismana, poput srpskog reprezentativca pokazaće vreme.

Istina, još uvek se čekaju potvrde dva transfera i to defanzivca Timotija Fosu-Mense iz Mančester Junajteda, kao i Andrea Zamboa Angise (Marselj) koji će ujedno i skinuti Žan Mišelu Seriju (30.000.000/Nica) krunu najskupljeg fudbalera u istoriji Fulama. Transfer veziste Olimpika iz Marselja ugovoren je ove večeri za 32.000.000 evra, lekari Fulama su u Francuskoj, a papirologija je poslata na vreme u FA i ne bi trebalo da bude problema, što je objavio i pouzdani Skaj Sport.

Čim stigne zeleno svetlo i Angisa osvane na zvaničnim stranicama tima sa Krejven Kotidža imaćemo ukupnu cifru od 116.000.000 evra, koja će na kraju prevaliti sumu od 120.000.000, ako uračunamo i ostale svote za pozajmice i transfere. Time će Fulam postati treći najizdašniji premijerligaš u letnjem prelaznom roku, a ispred njega su samo još Liverpul i Čelsi.

Živo je danas bilo na Krejven Kotidžu, a tokom popodneva više su se na pomoćnom terenu slikali novi fudbaleri, nego što se treniralo za subotnju premijeru sa Kristal Palasom. Prvi je paraf na ugovor sa Kotidžersima stavio golman Sevilje Serhio Riko koji je stigao na jednogodišnju pozajmicu. Detalji transfera nisu objavljeni, mada je sinoć iz Španije stigla vest da čuvar mreže nema dogovoren otkup i da se vraća u Andaluziju za godinu dana.

Posle njega, na red je došao i Džo Brajan. Levi bek Bristol Sitija već je bio dao ruku Aston Vili i Stivu Brusu pre nego što ga je sinoć zvao Jokanović. Naravno, poziv iz Premijer lige se ne odbija, Bristolu je sasvim svejedno dokle god dobije ono što traži, pa je Brajan potpisao danas ugovor na četiri sezone u transferu vrednom 6.600.000 evra.

Fulam je potvrdio i dolazak Lusijana Vijeta, vragolastog Argentinca koji će takođe nastupati na pozajmici, a videćemo da li će Jokanovićev tim imati mogućnost da ga otkupi na kraju sezone, ukoliko budu zadovoljni. Osim njih trojice, sada čekamo još potvrde transfera Fosu-Mense iAngise i to će biti to što se tiče Fulama i Jokanovića za ovo leto.

Uz Mitrovića, Širlea, Serija i Mosona koji su stigli nešto ranije, srpski stručnjak će imati na raspolaganju zanimljiv tim kojem je jedini cilj da opstane u društvu najboljih. Kako će tasj plan ići, pokazaće vreme, ali što se tiče finansijskog aspekta nema sumnje da je Slaviša Jokanović potvrdio da je pravi šef.

Izvor: B92/mozzartsport/mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar