ЛШ - Дерби Британије: Док мреже не попуцају!

Ко воли фудбал - уживаће у среду!

Фудбал 03.04.2018 | 21:45
ЛШ - Дерби Британије: Док мреже не попуцају!
"Биће то двомеч из снова, за навијаче Манчестер јунајтеда".

Тим речима је менаџер Ливерпула Јирген Клоп коментарисао епилог жреба који је у четвртфиналу Лиге шампиона спојио његов Ливерпул и Манчестер сити Пепа Гвардиоле.

Судар два атрактивна система и "турбо" фудбала, која је заиста уживање гледати, биће једна од лепших прилика за уживање свима који воле најпопуларнији спорт. Прва утакмица биће одиграна у среду, у Ливерпулу, а реванш ј заказан за наредни уторак, у Манчестеру.

Судар будућег шампиона Премијер лиге и трећепласираног тима табеле биће и сусрет тимова који су заједно постигли чак 163 гола у првенственим утакмицама!

И због те цифре и због начина на који играју ове сезоне, заиста би било изненађење ако би у наредних осам дана заказали такви мајстори као што су Кевин Де Брујне, Мохамед Салах, Кун Агуеро, Роберто Фирмино и други које ћемо гледати у "Дербију Британије".

Са друге стране, одбрана Ливерпула очекивано је унапред најављена као "најслабија карика" овог двомеча и као један од крупнијих разлога због којих је Сити фаворит. Те и сличне оцене додатно ће појачати и информација која је у уторак стигла из Ливерпула:

Дефанзивац Редса Џоел Матип дефинитивно неће играти у тим утакмицама, као и у свим преосталим до краја сезоне, јер је је тешко повредио бутни мишић и мораће на операцију. Док његови "Редси" буду завршавали сезону, он ће се полако опорављати и припремати за почетак такмичарске 2018/19, гледајући успут Светско првенство на ТВ-у, јер се његов Камерун није квалификовао.

Осим Матиповог стања, Клопов дефанзивни проблем је и повреда зглоба Џоа Гомеза, који се после недавне паузе у боловима вратио из енглеске реперезентације, а тешко је поверовати да би и везиста Адам Лалана могао да буде спреман, јер је његово стање "озбиљно", како је то рекао и Немац лично.

Ова три податка отежаће посао харизматичном стручњаку са клупе Ливерпула, који је већ показао и доказао да зна како да игра против Гвардиоле иако није имао подједнако јак састав, као што нема ни овог пута.

У претходних 12 међусобних мечева, Клоп је водећи Борусују Дортмунд и Ливерпул победио Гвардиолин Бајерн и Сити шест пута. И ове сезоне су управо "Радси" нанели најдоминантнијем енглеском тиму једини пораз у првенству, управо на Енфилду, где ће у среду прштати на сваком делу терена.

Нека мало и бројке говоре о томе шта и ко нас чека у овом двомечу.

- Три најбоља играча Ливерпула постигла су 75 голова ове сезоне: Салах 37, Фирмино 23, Садио Мане 15.

- Четири најбоља Ситијева стрелца постигла су 76 голова ове сезоне: Серхио Кун Агуеро 30, Рахим Стерлинг 21, Лерој Сане 13, Габријел Жезус 12.

- Креатор игре Ситија Кевин Де Брујне дао је ове сезоне 11 голова и уз то наместио чак 20! Ко буде у прилици, Белгијанац ће га сигурно наћи и заједно са Давидом Силвом учинити све што је потребно да "грађани" имају што чистије ситуације пред Лорисом Каријусом.

- У једној од најатрактивнијих утакмица у такмичарској 2017/18, Ливерпул је победио Сити 4:3 и тек у 23. колу прекинуо низ утакмица лидера.

Шта мислите, ко ће победити?

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар