LŠ - Derbi Britanije: Dok mreže ne popucaju!

Ko voli fudbal - uživaće u sredu!

Fudbal 03.04.2018 | 21:45
LŠ - Derbi Britanije: Dok mreže ne popucaju!
"Biće to dvomeč iz snova, za navijače Mančester junajteda".

Tim rečima je menadžer Liverpula Jirgen Klop komentarisao epilog žreba koji je u četvrtfinalu Lige šampiona spojio njegov Liverpul i Mančester siti Pepa Gvardiole.

Sudar dva atraktivna sistema i "turbo" fudbala, koja je zaista uživanje gledati, biće jedna od lepših prilika za uživanje svima koji vole najpopularniji sport. Prva utakmica biće odigrana u sredu, u Liverpulu, a revanš j zakazan za naredni utorak, u Mančesteru.

Sudar budućeg šampiona Premijer lige i trećeplasiranog tima tabele biće i susret timova koji su zajedno postigli čak 163 gola u prvenstvenim utakmicama!

I zbog te cifre i zbog načina na koji igraju ove sezone, zaista bi bilo iznenađenje ako bi u narednih osam dana zakazali takvi majstori kao što su Kevin De Brujne, Mohamed Salah, Kun Aguero, Roberto Firmino i drugi koje ćemo gledati u "Derbiju Britanije".

Sa druge strane, odbrana Liverpula očekivano je unapred najavljena kao "najslabija karika" ovog dvomeča i kao jedan od krupnijih razloga zbog kojih je Siti favorit. Te i slične ocene dodatno će pojačati i informacija koja je u utorak stigla iz Liverpula:

Defanzivac Redsa Džoel Matip definitivno neće igrati u tim utakmicama, kao i u svim preostalim do kraja sezone, jer je je teško povredio butni mišić i moraće na operaciju. Dok njegovi "Redsi" budu završavali sezonu, on će se polako oporavljati i pripremati za početak takmičarske 2018/19, gledajući usput Svetsko prvenstvo na TV-u, jer se njegov Kamerun nije kvalifikovao.

Osim Matipovog stanja, Klopov defanzivni problem je i povreda zgloba Džoa Gomeza, koji se posle nedavne pauze u bolovima vratio iz engleske reperezentacije, a teško je poverovati da bi i vezista Adam Lalana mogao da bude spreman, jer je njegovo stanje "ozbiljno", kako je to rekao i Nemac lično.

Ova tri podatka otežaće posao harizmatičnom stručnjaku sa klupe Liverpula, koji je već pokazao i dokazao da zna kako da igra protiv Gvardiole iako nije imao podjednako jak sastav, kao što nema ni ovog puta.

U prethodnih 12 međusobnih mečeva, Klop je vodeći Borusuju Dortmund i Liverpul pobedio Gvardiolin Bajern i Siti šest puta. I ove sezone su upravo "Radsi" naneli najdominantnijem engleskom timu jedini poraz u prvenstvu, upravo na Enfildu, gde će u sredu prštati na svakom delu terena.

Neka malo i brojke govore o tome šta i ko nas čeka u ovom dvomeču.

- Tri najbolja igrača Liverpula postigla su 75 golova ove sezone: Salah 37, Firmino 23, Sadio Mane 15.

- Četiri najbolja Sitijeva strelca postigla su 76 golova ove sezone: Serhio Kun Aguero 30, Rahim Sterling 21, Leroj Sane 13, Gabrijel Žezus 12.

- Kreator igre Sitija Kevin De Brujne dao je ove sezone 11 golova i uz to namestio čak 20! Ko bude u prilici, Belgijanac će ga sigurno naći i zajedno sa Davidom Silvom učiniti sve što je potrebno da "građani" imaju što čistije situacije pred Lorisom Karijusom.

- U jednoj od najatraktivnijih utakmica u takmičarskoj 2017/18, Liverpul je pobedio Siti 4:3 i tek u 23. kolu prekinuo niz utakmica lidera.

Šta mislite, ko će pobediti?

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar