Путин побједио у рату и без метка

Схватајуц́и да обичним оружјем не може да побједи САД, џудиста Путин је потпуно промијенио правила игре стављајуц́и улог на сајбер оружје, пише за „Хафингтон пост“ аналитичар Мајкл Розенблум.

Свијет 18.08.2017 | 07:55
Путин побједио у рату и без метка
Посадивши „будалу“ Доналда Трампа у предсједничку столицу, Путин га је „пустио са повоца“ и у Америци изазвао грађански рат уз активно учешц́е десничара наоружаних до зуба.

Пуковник КГБ-а Владимир Путин много пута је рекао да је пропаст Совјетског савеза највец́а геополитичка катастрофа 20. вијека. 

Након пропасти Совјетског савеза Америка је остала једина супер држава - ни Русија, ни било која друга земља нису могле да се упореде са САД и њиховом невјероватном војном моц́и. Због тога је Путин знао да ц́е, уколико не буде дјеловао, Америка владати свијетом још читав вијек.

Међутим, Путин је био не само вјешт обавјештајац, него и мајстор џудоа, спорта у којем слабији борац користи снагу и тежину свог противника против њега самог. За руског предсједника, који није високог раста, то је био једини начин да побјеђује противнике знатно крупније од њега, подсјец́а Розенблум. 

Путин је знао да нец́е успјети да се супротстави САД у свијету конвенционалног оружја, због чега је ставио улог на апсолутно други метод вођења рата - сајбер оружје. 



„Милион људи са ноутбуцима и смартфонима могу да нанесу знатно више штете него милион људи са пушкама“, сматра аутор текста. 

„У трец́ем свјетском рату нема дивизија које у потоцима иду Фулдским коридором. За такав рат је НАТО био спреман и Путин би га изгубио. Али Америка није била спремна за сајбер рат и управо је Русија могла да га добије“, наводи Розенблум. 

У војној историји много је примјера како ново оружје потпуно мијења ток догађаја. Током Првог свјетског рата Британци и Французи били су апсолутно неспремни за митраљеску паљбу и бодљикаву жицу. Током Другог светског рата њемачка механизована војска разорила је Пољску. 

„У трец́ем свјетском рату Руси су побједили Америку спремну за обичан рат, прибјегавши тихом сајбер оружју. Американци нису имали никакве шансе“, пише Розенблум. 

Током избора у САД прошле године Путин је први пут примјенио тај метод ратовања, како би у Овални кабинет посадио „манипулацији подложну егоцентричну будалу“. Обрада славољубивог Доналда Трампа била је за Путина дјечија игра.

Руси су приредили тихи „Перл Харбор“ и стекли предност добивши прву битку без иједног метка, наглашава аутор.

Када се Трамп нашао у Бијелој куц́и, Кремљ је „пустио са повоца своју марионету“, изазвавши грађански рат у Америци и то тако да ни сам предсједник није ништа схватио. То није било превише тешко ако се има у виду да је у Америци увек било екстремних десничара.



„Ипак, до овог тренутка нико их није претварао у оружје. Руси су били способни за то и тако су и поступили“, увјерен је аналитичар.

Крајњих десничара није било много, али сви су они били наоружани до зуба. Послије ширења мита о томе како је Други амандман унијет у Устав САД, како би Американци имали право да силом свргну деспотску власт до почетка, до сада невиђеног крвопролиц́а остао је само један сајбер корак.

На интернету су почели да се појављују безбројни текстови у којима се говори о пријетњи „истинским Американцима“, о рату медија против изабраног предсједника и, најзад, о праву угњетеног народа на насилно свргавање деспота. План је, како сматра аутор, од почетка до краја био осмишљен у Москви.

Након неколико вјешто режираних „инцидената“, прво Вашингтон, а потом и цијела земља, улетјели су у америчку верзију сукоба у сомалијском Могадишу. 

„Наоружани ’устаници‘ напунили су улице, ред и закон су пали - земља је побјеђена изнутра“, закључује Мајкл Розенблум.

„Американци су уништили сами себе. И тако се завршио трец́и свјетски рат“.

Извор: Спутњик

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

опаа

18.08.2017 06:15

Овај аналитицар попут Бабе Ванге. Сто је баби мило у сну јој се снило.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

18.08.2017 06:16

Ко другоме копа обојену револуцију,сам у њу пада....

ОДГОВОРИТЕ
Name

ре Саша

18.08.2017 07:51

Апсолутно се слажем с тобом, одмазда американаца за све ово горе це бити страшна и разбит ће се о главу Путину.., говорим о томе да це се на исти начин амери умјешати у изборе у Русији, живи били па видјели..

Name

ре ре

18.08.2017 10:37

Ха ха мислиш

Name

0свит

18.08.2017 07:41

Увијек је кроз историју постизање апсолутне моци неке дрзаве у свијету био и поцетак њеног пада и у данасњим условима надам се контролираног атерирања уз помоц прије свега Кине, Индије па и Русије до прихватљивог нивоа за Америцку политицку и економску елиту .Уколико се то не деси војни сукони су неизбјезни а исход праз за цовјецанство. Русија има велику сансу да се врати као један од лидера на свјетску сцену уколико успије да изаде из процеса Арапизације друства у које је усла због огромних прихода од нафте и плина и наметне се као равноправан партнер у оснивању Руско Европске конфедерације која отвара перспективе развоја и мира у овом вијеку у свијету.

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

18.08.2017 10:40

У овом свјетском лудилу најпоштеније и најискреније намјере има Русија на челу са Путином. Наравно сви опет имају свој интерес.

Name

Ма

18.08.2017 15:07

Природа је најјаца, на истоку грањива сунце, на западу залази, зато се и Питин боље сналази...