Колумбија: Лет смрти избјегле четири особе

Колумбијски званичници су саопштили да је 71 особа погинула након пада авиона, чиме је број погинулих смањен, јер се четири особе нису ни укрцале на авион.

Свијет 30.11.2016 | 08:06
Колумбија: Лет смрти избјегле четири особе
"Нађено је 71 тело и шесторо је преживело", саопштили су из колумбијске агенције за управљање несрећама УНГРД.

Како преноси АФП, удружење цивилне авијације те земље је раније саопштило да је погинуло 75 особа, али се касније испоставило да се четири особе нису укрцале.

Авион са 77 путника и чланова посаде, међу којима су били и фудбалери бразилског "Шапикоенсеа", срушио се у централном делу те земље.

Колумбијска цивлина аеронаутичка агенција је саопштила да су на месту несреће нађене две црне кутије палог авиона и да су обе у добром стању.

Како наводе страни медији, у летелици су били фудбалери бразилског Шапикоенсеа, узрок пада се још утврђује, иако се сумња да је до трагедије дошло пошто је авиону нестало горива.

У међувремену је саопштено и да је авион прогласио узбуну око 22 сата увече по локалном времену и да је био пријављен механички квар.

Медији наводе да су међу преживелима три фудбалера - Алан Рушел, Џексон Фолман и Зампиер Нето и једна стјуардеса Ксимена Суарез Отерберг, док још два имена оних који су преживели пад нису објављена.

Извор: Б92/Тањуг
Фото: Тањуг

Коментари / 0

Оставите коментар