Радници изашли на улице широм Америке

Више од 100 људи ухапшено је данас током протеста и штрајкова у градовима широм САД којима се тражи повећање минималне зараде, реформа имиграционе политике и синдикална права.

Свијет 29.11.2016 | 22:35
Радници изашли на улице широм Америке
Организација за права радника "Фајтфор15" на четворогодишњицу свог оснивања позвала је раднике на опште протесте у 340 америчких градова.

Ова позив нарочито се односио на раднике у ресторанима брзе хране и раднике на аеродромима.

У Лос Анђелесу ухапшено је 49 особа након одбијања наредбе полиције да се ослободе улице за саобраћај.

У Детроиту ухапшене су 24 жене и 15 мушкараца током демонстрација које су почеле у шест сати ујутро по локалном времену, преноси "Спутњик".

"Демонстранти су изјавили да су очекивали да ће бити ухапшени због непослухшности, а слични протести су организовани и у другим градовима", рекла је порпарол полиције у Детроиту Џенифер Вотсон.

У исто вријеме око 200 демонстраната изашло је на улице Њујорка гдје је десетак демонстраната ухапшено због блокаде саобраћаја у близини Мекдоналдса, а у Кембриџу у савезној држави Масачустерс ухапшена су 34 демонстранта.

Побједник предсједничких избора у САД Доналд Трамп обећао је током своје кампање, противно платформи Републиканске странке и на опште изненађење, да ће повећати минималне зараде у складу са трошковима живота.

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Демократија ????

30.11.2016 05:10

Јели то у Америци Демократија стигла која се зове Ћорка а они нама причају како треба бити хуман и пустити Народ да своја права тражи помоћу Протеста.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Радник

30.11.2016 18:31

Буди се поново радничка класа, буди се полако али сигурно.

ОДГОВОРИТЕ