ОИ: Првакиње Европе вечерас на вицешампионке свијета!

Српске кошаркашице од 19.15 часова се састају са Шпанијом у оквиру првог кола Б групе.

Кошарка 07.08.2016 | 16:30
ОИ: Првакиње Европе вечерас на вицешампионке свијета!
Канада је у суботу декласирала Кину (90:68), а у недељу су на програму преостале две утакмице Б групе: САД - Сенегал од 17 часова по централноевропском времену и Србија - Шпанија од 19.15.

Нема дилеме да је меч наших кошаркашица дерби кола, јер ће на једној страни бити актуелне првакиње Европе, а на другој вицешампионке света из Турске 2014.

Шпанкиње летос у Будимпешти нису успеле да одбране европски трон, изгубивши од Француске у полуфиналу, али су нас савладале у другој групној фази (80:91).

Изабранице Марине Маљковић имаће на старту противника са педигреом, чија је прва звезда крило Алба Торенс.

"Сада је мета на нашим леђима и против нас сви играју максимално, да би се доказали. На нама је да покажемо да оно од прошле године није била случајност или срећа, већ да имамо квалитет", поручила је у разговору за "Спортски журнал" Соња Петровић.

Соња подсећа да су припреме наших кошаркашица биле "мало специфичне", делом и због тога што су се она и Ана Дабовић касно прикључиле тиму због обавеза у WНБА лиги.

"Не знам да ли ћемо бити у топ форми баш у првом мечу, али верујем да можемо да играмо егал са Шпанијом. Желимо да најбољу игру прикажемо у четвртфиналу, али морамо да будемо добре да бисмо уопште дошле до те шансе".

У преводу, важно је победити Кину у четвртом и Сенегал у последњем колу, што гарантује четврто место у групи. Све преко тога у овој фази турнира представља бонус.

ДЕБИ СРБИЈЕ

Наше најбоље кошаркашице наступиће на ОИ први пут након распада СФР Југославије. Селекција бивше државе на Играма је наступила три пута и освојила две медаље - бронзу у Москви 1980. и сребро у Сеулу 1988.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар