OI: Prvakinje Evrope večeras na vicešampionke svijeta!

Srpske košarkašice od 19.15 časova se sastaju sa Španijom u okviru prvog kola B grupe.

Košarka 07.08.2016 | 16:30
OI: Prvakinje Evrope večeras na vicešampionke svijeta!
Kanada je u subotu deklasirala Kinu (90:68), a u nedelju su na programu preostale dve utakmice B grupe: SAD - Senegal od 17 časova po centralnoevropskom vremenu i Srbija - Španija od 19.15.

Nema dileme da je meč naših košarkašica derbi kola, jer će na jednoj strani biti aktuelne prvakinje Evrope, a na drugoj vicešampionke sveta iz Turske 2014.

Špankinje letos u Budimpešti nisu uspele da odbrane evropski tron, izgubivši od Francuske u polufinalu, ali su nas savladale u drugoj grupnoj fazi (80:91).

Izabranice Marine Maljković imaće na startu protivnika sa pedigreom, čija je prva zvezda krilo Alba Torens.

"Sada je meta na našim leđima i protiv nas svi igraju maksimalno, da bi se dokazali. Na nama je da pokažemo da ono od prošle godine nije bila slučajnost ili sreća, već da imamo kvalitet", poručila je u razgovoru za "Sportski žurnal" Sonja Petrović.

Sonja podseća da su pripreme naših košarkašica bile "malo specifične", delom i zbog toga što su se ona i Ana Dabović kasno priključile timu zbog obaveza u WNBA ligi.

"Ne znam da li ćemo biti u top formi baš u prvom meču, ali verujem da možemo da igramo egal sa Španijom. Želimo da najbolju igru prikažemo u četvrtfinalu, ali moramo da budemo dobre da bismo uopšte došle do te šanse".

U prevodu, važno je pobediti Kinu u četvrtom i Senegal u poslednjem kolu, što garantuje četvrto mesto u grupi. Sve preko toga u ovoj fazi turnira predstavlja bonus.

DEBI SRBIJE

Naše najbolje košarkašice nastupiće na OI prvi put nakon raspada SFR Jugoslavije. Selekcija bivše države na Igrama je nastupila tri puta i osvojila dve medalje - bronzu u Moskvi 1980. i srebro u Seulu 1988.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar