Видео - Напад на Вазуру: "Сами су криви за батине"!

Настављено је суђење навијачима Партизана Вељку Бјеливуку Вељи и Дарку Ристићу Меди, оптуженим за пребијање радника обезбеђења и претње директору Партизана Милошу Вазури. Пребијени не траже одштету и не придружују се гоњењу.

Фудбал 19.07.2016 | 19:00
Видео - Напад на Вазуру: "Сами су криви за батине"!
Пребијени Вазурин телохранитељ Божа Кумбуровић, радник обезбеђења у Партизану, сведочио је пред Првим основним судом у Београду да "не зна" ко га је ударио, али да му је више људи касније рекло да је ударац добио од Бјеливука.

Кумбуровић се није придружио кривичном гоњењу и није затражио одштету, а навео је да је лакше повређен, те да је задобио нагњечење носа и отоке на лицу.

Он је навео да је Вазура 28. априла био напословном ручку и да су се аутомобилом који је возио Владимир Моравчевић враћали ка стадиону Партизана, када је директор рекао возачу да стане јер је на паркингу видео Александра Станковића и Бјеливука.

"Вазура и ја смо изашли из кола, пришао сам Бјеливуку, кога познајем из града, можда сам га видео три пута раније, поздравили смо се, загрлили и пољубили. Та то време Вазура је разговарао са Станковићем и чекао сам да крене ка згради. Вељко ми је рекао, у фазону, 'уђи унутра'. Одговорио сам му да морам да сачекам директора. Неколико тренутака касније Бјеливук ме ударио", рекао је Кумбуровић.

Оштећени је навео да је Бјеливуку пришао опуштено и да није очекивао ударац, и додао да се са оптуженим није расправљао.

"Гледао сам у земљу када ме ударио, нисам очекивао. Осетио сам ударац у нос, пао сам на бетон и после тога сам био у бесвесном стању и не сећам се ничега. Следеће чега се сећам је да су ме увели у зграду, где сам се умио", рекао је Кумбуровић.

На подсећање тужилаштва да је у изјави пред тужиоцем рекао да не зна да ли га је Бјеливук ударио, Кумбуровић је то потврдио и прецизирао да му је то касније рекло неколико присутних.

"Не знам зашто се све догодило, у Партизану су били избори, и даље се питам. Нисмо имали конфликт, и данас смо се поздравили", рекао је Кумбуровић.

"СТИЦАЈ НЕСРЕЋНИХ ОКОЛНОСТИ, ОНИ СУ КРИВИ ВИШЕ НЕГО МИ"

После Кумбуровића сведочио је Александар Станковић, који је првобитно био осумњичен уз Бјеливука и Ристића, али је тужилаштво одустало од гоњења и он је сада сведок у поступку.

"Био сам са Вељом и Медом, овај, Ристићем, шетали смо око стадиона када је на нас буквално налетео Вазурин ауто. Вазуру знам још из гимназијских дана, то сви знају. Он је изашао из аутомобила, пружио ми руку да се поздравимо, али сам ја одбио да се поздравим с њим, јер сматрам да је урадио неке лоше ствари у Партизану", рекао је Станковић.

Станковић је наставио да се у његову расправу са Вазуром умешао Кумбуровић, који је "рекао нешто што није требало да каже".

"Споречкали смо се, Божа је опсовао, нама се учинило да је кренуо ка нама док смо се Вазура и ја расправљали. Вељко га је зауставио, то се види на снимку, али је он кренуо и други пут. Божа је претио и псовао. Вељко га је прво пар пута опоменуо и рекао му да смо пријатељи и да разговарамо", рекао је Станковић.

На питање суда које је претње изрекао Кумбуровић, Станковић је одговорио да је Вазурин телохранитељ рекао "немој да мафијате", а на питање коју је псовку изговорио Кумбуровић, Станковић је одговорио да "не може да се сети".

"Да није било Боже, све би се завршило на разговору, а ни разговора не би било да нам Вазура није пришао", рекао је Станковић.

Станковић је навео да Бјеливук не би ударио Кумбуровића да му овај није пришао.

"Божа је кренуо да прилази и тада га је Вељко ударио. Да га Вељко није ударио, Божа би њега. Божа је рекао 'немој да мафијате', псовао и онда је добио шта је добио", рекао је Станковић.

Додао је да је Кумбуровић "добар боксер и веома физички спреман", те да је "спремао неке наше ултимат фајтере".

"Вељко је то знао и ако си човек који држи до себе, нормално је да ћеш тако да поступиш. Вељко га је ударио јер му је претила опасност од Боже. Божа је потом добио серију удараца од Вељка и Дарка", рекао је Станковић.

Додао је да је, пошто је Кумбуровић добио батине, из зграде изашао оштећени Небојша Петковић, који је стао у гард испред Ристића.

"Петковић је смешне физичке конституције у односу на Меду. Стао је у гард, а Дарко га није ударио, него га је одгурнуо", рекао је Станковић.

Петковићу су поломљени јагодична кост испод левог ока и нос.

Станковић је додао да је Вазурин возач "покушао да изађе из аутомобила, али је убрзо схватио да не треба то да ради".

"Од осморо присутних људи, само је Божа Кумбуровић добио батине, а за Петковића не може да се каже да је добио батине, јер га је Дарко одгурнуо пошто је стао у гард", рекао је Станковић.

Сведок је истакао да он, Бјеливук и Ристић нису ушли у зграду да траже Вазуру како би га пребили, јер су могли да га пребију чим је изашао из аутомобила.

Станковић је рекао да му је "жао што је до свега дошло" и да је "све сплет несрећних околности".

"Други су криви више него ми", рекао је Станковић.

"ТРЕНИРАМ, ПА СЛЕДЕЋИ ПУТ..."

Пребијени радник обезбеђења у Партизану Небојша Петковић рекао је да се не придружује кривичном гоњењу оптужених јер "није неочекивано добио батине  као Божа".

"Криво ми је што сам ја оштећени а не господин. Не придружујем се кривичном гоњењу и не тражим обештећење. Почео сам да тренирам, па следећи пут...", рекао је Петковић, омалени старији човек ситне грађе.

Те његове речи изазвале су општи смех у судници, од оптужених до тужитељке.

"Када је Божа пао, Вазура је утрчао у клуб. Ја сам се повлачио, одмах сам стао у гард  и трудио сам се да се повучем, али сам био спор. Гледао сам да ми не приђе јер би ме то скупо коштало", рекао је Петковић.

Додао је да га је Ристић ударио песницом у лево око чим га је стигао.

"Сећам се прва два, три ударца, после се више не сећам", рекао је Петковић.

Петковић је додао да се наслонио на аутомобил и трудио се да остане на ногама, јер је видео како је Кумбуровић прошао када је пао.

"Радим дуго у обезбеђењу и није ми први пут да се сретнем са јачим од себе. Криво ми је што нисам био физички спреман", рекао је Петковић.

Суђење ће бити настављено 2. августа, када би требало да сведочи и Вазура, који данас није дошао на суђење јер је био на службеном путу.

"Није била сачекуша, знамо да су свуда камере"

Станковић је рекао да није реч ни о каквој "сачекуши", те да су "новинари све напумпали". "Знамо да су камере свуда, сваки дан смо код стадиона, ту је бутик и ту сваки дан тренирамо бокс, може се тако рећи", рекао је Станковић. Он је као један од узрока неслагања са Вазуром навео да је директор Партизана довео "неке момке као своје лично обезбеђење". "Они немају везе с Партизаном", рекао је Станковић.

Насиље и тешке телесне повреде

Бјеливук је оптужен за кривично дело насилничко понашање, а Ристић за насилничко понашање у стицају са тешком телесном повредом. За насилницко понасање предвиђена је казна до три године затвора, док је за тешку повреду запрећена казна од шест месеци до пет година. Ристић је у кућном притвору, а Бјеливук брани са слободе. Апелациони суд у Београду је у марту правосназно осудио Бјеливука на пет година и 15 дана затвора јер је 2007. године, као обезбеђење београдског сплава "Блејвоч" ударцима металном столицом по глави нанео тешке телесне повреде Бојану М. након вербалног сукоба са њим и његовим пријатељима.



Извор: мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

надимак

19.07.2016 17:40

Ал га фрајер ископа из гаца

ОДГОВОРИТЕ