Video - Napad na Vazuru: "Sami su krivi za batine"!

Nastavljeno je suđenje navijačima Partizana Veljku Bjelivuku Velji i Darku Ristiću Medi, optuženim za prebijanje radnika obezbeđenja i pretnje direktoru Partizana Milošu Vazuri. Prebijeni ne traže odštetu i ne pridružuju se gonjenju.

Fudbal 19.07.2016 | 19:00
Video - Napad na Vazuru: "Sami su krivi za batine"!
Prebijeni Vazurin telohranitelj Boža Kumburović, radnik obezbeđenja u Partizanu, svedočio je pred Prvim osnovnim sudom u Beogradu da "ne zna" ko ga je udario, ali da mu je više ljudi kasnije reklo da je udarac dobio od Bjelivuka.

Kumburović se nije pridružio krivičnom gonjenju i nije zatražio odštetu, a naveo je da je lakše povređen, te da je zadobio nagnječenje nosa i otoke na licu.

On je naveo da je Vazura 28. aprila bio naposlovnom ručku i da su se automobilom koji je vozio Vladimir Moravčević vraćali ka stadionu Partizana, kada je direktor rekao vozaču da stane jer je na parkingu video Aleksandra Stankovića i Bjelivuka.

"Vazura i ja smo izašli iz kola, prišao sam Bjelivuku, koga poznajem iz grada, možda sam ga video tri puta ranije, pozdravili smo se, zagrlili i poljubili. Ta to vreme Vazura je razgovarao sa Stankovićem i čekao sam da krene ka zgradi. Veljko mi je rekao, u fazonu, 'uđi unutra'. Odgovorio sam mu da moram da sačekam direktora. Nekoliko trenutaka kasnije Bjelivuk me udario", rekao je Kumburović.

Oštećeni je naveo da je Bjelivuku prišao opušteno i da nije očekivao udarac, i dodao da se sa optuženim nije raspravljao.

"Gledao sam u zemlju kada me udario, nisam očekivao. Osetio sam udarac u nos, pao sam na beton i posle toga sam bio u besvesnom stanju i ne sećam se ničega. Sledeće čega se sećam je da su me uveli u zgradu, gde sam se umio", rekao je Kumburović.

Na podsećanje tužilaštva da je u izjavi pred tužiocem rekao da ne zna da li ga je Bjelivuk udario, Kumburović je to potvrdio i precizirao da mu je to kasnije reklo nekoliko prisutnih.

"Ne znam zašto se sve dogodilo, u Partizanu su bili izbori, i dalje se pitam. Nismo imali konflikt, i danas smo se pozdravili", rekao je Kumburović.

"STICAJ NESREĆNIH OKOLNOSTI, ONI SU KRIVI VIŠE NEGO MI"

Posle Kumburovića svedočio je Aleksandar Stanković, koji je prvobitno bio osumnjičen uz Bjelivuka i Ristića, ali je tužilaštvo odustalo od gonjenja i on je sada svedok u postupku.

"Bio sam sa Veljom i Medom, ovaj, Ristićem, šetali smo oko stadiona kada je na nas bukvalno naleteo Vazurin auto. Vazuru znam još iz gimnazijskih dana, to svi znaju. On je izašao iz automobila, pružio mi ruku da se pozdravimo, ali sam ja odbio da se pozdravim s njim, jer smatram da je uradio neke loše stvari u Partizanu", rekao je Stanković.

Stanković je nastavio da se u njegovu raspravu sa Vazurom umešao Kumburović, koji je "rekao nešto što nije trebalo da kaže".

"Sporečkali smo se, Boža je opsovao, nama se učinilo da je krenuo ka nama dok smo se Vazura i ja raspravljali. Veljko ga je zaustavio, to se vidi na snimku, ali je on krenuo i drugi put. Boža je pretio i psovao. Veljko ga je prvo par puta opomenuo i rekao mu da smo prijatelji i da razgovaramo", rekao je Stanković.

Na pitanje suda koje je pretnje izrekao Kumburović, Stanković je odgovorio da je Vazurin telohranitelj rekao "nemoj da mafijate", a na pitanje koju je psovku izgovorio Kumburović, Stanković je odgovorio da "ne može da se seti".

"Da nije bilo Bože, sve bi se završilo na razgovoru, a ni razgovora ne bi bilo da nam Vazura nije prišao", rekao je Stanković.

Stanković je naveo da Bjelivuk ne bi udario Kumburovića da mu ovaj nije prišao.

"Boža je krenuo da prilazi i tada ga je Veljko udario. Da ga Veljko nije udario, Boža bi njega. Boža je rekao 'nemoj da mafijate', psovao i onda je dobio šta je dobio", rekao je Stanković.

Dodao je da je Kumburović "dobar bokser i veoma fizički spreman", te da je "spremao neke naše ultimat fajtere".

"Veljko je to znao i ako si čovek koji drži do sebe, normalno je da ćeš tako da postupiš. Veljko ga je udario jer mu je pretila opasnost od Bože. Boža je potom dobio seriju udaraca od Veljka i Darka", rekao je Stanković.

Dodao je da je, pošto je Kumburović dobio batine, iz zgrade izašao oštećeni Nebojša Petković, koji je stao u gard ispred Ristića.

"Petković je smešne fizičke konstitucije u odnosu na Medu. Stao je u gard, a Darko ga nije udario, nego ga je odgurnuo", rekao je Stanković.

Petkoviću su polomljeni jagodična kost ispod levog oka i nos.

Stanković je dodao da je Vazurin vozač "pokušao da izađe iz automobila, ali je ubrzo shvatio da ne treba to da radi".

"Od osmoro prisutnih ljudi, samo je Boža Kumburović dobio batine, a za Petkovića ne može da se kaže da je dobio batine, jer ga je Darko odgurnuo pošto je stao u gard", rekao je Stanković.

Svedok je istakao da on, Bjelivuk i Ristić nisu ušli u zgradu da traže Vazuru kako bi ga prebili, jer su mogli da ga prebiju čim je izašao iz automobila.

Stanković je rekao da mu je "žao što je do svega došlo" i da je "sve splet nesrećnih okolnosti".

"Drugi su krivi više nego mi", rekao je Stanković.

"TRENIRAM, PA SLEDEĆI PUT..."

Prebijeni radnik obezbeđenja u Partizanu Nebojša Petković rekao je da se ne pridružuje krivičnom gonjenju optuženih jer "nije neočekivano dobio batine  kao Boža".

"Krivo mi je što sam ja oštećeni a ne gospodin. Ne pridružujem se krivičnom gonjenju i ne tražim obeštećenje. Počeo sam da treniram, pa sledeći put...", rekao je Petković, omaleni stariji čovek sitne građe.

Te njegove reči izazvale su opšti smeh u sudnici, od optuženih do tužiteljke.

"Kada je Boža pao, Vazura je utrčao u klub. Ja sam se povlačio, odmah sam stao u gard  i trudio sam se da se povučem, ali sam bio spor. Gledao sam da mi ne priđe jer bi me to skupo koštalo", rekao je Petković.

Dodao je da ga je Ristić udario pesnicom u levo oko čim ga je stigao.

"Sećam se prva dva, tri udarca, posle se više ne sećam", rekao je Petković.

Petković je dodao da se naslonio na automobil i trudio se da ostane na nogama, jer je video kako je Kumburović prošao kada je pao.

"Radim dugo u obezbeđenju i nije mi prvi put da se sretnem sa jačim od sebe. Krivo mi je što nisam bio fizički spreman", rekao je Petković.

Suđenje će biti nastavljeno 2. avgusta, kada bi trebalo da svedoči i Vazura, koji danas nije došao na suđenje jer je bio na službenom putu.

"Nije bila sačekuša, znamo da su svuda kamere"

Stanković je rekao da nije reč ni o kakvoj "sačekuši", te da su "novinari sve napumpali". "Znamo da su kamere svuda, svaki dan smo kod stadiona, tu je butik i tu svaki dan treniramo boks, može se tako reći", rekao je Stanković. On je kao jedan od uzroka neslaganja sa Vazurom naveo da je direktor Partizana doveo "neke momke kao svoje lično obezbeđenje". "Oni nemaju veze s Partizanom", rekao je Stanković.

Nasilje i teške telesne povrede

Bjelivuk je optužen za krivično delo nasilničko ponašanje, a Ristić za nasilničko ponašanje u sticaju sa teškom telesnom povredom. Za nasilnicko ponasanje predviđena je kazna do tri godine zatvora, dok je za tešku povredu zaprećena kazna od šest meseci do pet godina. Ristić je u kućnom pritvoru, a Bjelivuk brani sa slobode. Apelacioni sud u Beogradu je u martu pravosnazno osudio Bjelivuka na pet godina i 15 dana zatvora jer je 2007. godine, kao obezbeđenje beogradskog splava "Blejvoč" udarcima metalnom stolicom po glavi naneo teške telesne povrede Bojanu M. nakon verbalnog sukoba sa njim i njegovim prijateljima.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nadimak

19.07.2016 17:40

Al ga frajer iskopa iz gaca

ODGOVORITE