"Орлови" у финалу за титулу Свјетске лиге

Одбојкаши Србије су у финалу Светске лиге! На завршном турниру у Кракову, после маратонске и спектакуларне борбе, "орлови" су победили Италију са 23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11. Изабраници Николе Грбића ће за прву титулу Светске лиге играти против Француске или Бразила.

Србија 16.07.2016 | 20:19
"Орлови" у финалу за титулу Свјетске лиге
"Орлови" су у полуфинале ушли као први у групи, победили су светске прваке Пољаке и од Француске су имали безболан пораз (3:2), а добро су ушли и у меч са "азурима".

У завршници су имали 22:17, онда су дозволили противницима да вежу три поена, што је упалило аларм селектора Николе Грбића.

Подршку им је из Перуђе послао повређени Александар Атанасијевић, а нажалост, црна серија је настављена до краја - Италија је први сет узела са 23:25.

Егал борба водила се до 20. поена другог сета, селектор Грбић је страховао само да се не понови претходни сценарио. На тајм-ауту је тражио да се игра до крајњих напора због велике прилике да се игра финале Светске лиге. Улазак Брђовића освежио је игру, уз сервис Лубурића је и силно мотивисани Урош Ковачевић "експлодирао", што је резултирало изједначењем (25:21).

Ковачевић је потпуно размрдао екипу, славио је сваки добар потез као Вања Грбић из најбољих дана, а нарочито се истакао у завршници трећег сета. Донео је сет лопту за 24:23, онда је дочекана грешка "азура" за преокрет.

У наставку су "орлови" превише енергије изгубили у револту због појединих судијских одлука, на то им је пажњу скренуо селектор Грбић, који је страховао од црвеног картона.

Поручио им је да се не расправљају и не обраћају пажњу, затим и да суђење искористе као мотив да дођу до тријумфа, али су превише грешили, што је уз комбинацију са умором донело пети сет.

Све то је заборављено када је почела одлучујућа деоница, за сваку лопту "орлови" су се бацали као да је последња, што је донело осетнију предност после 8:8. Три поена нанизана су за 11:8, па су Италијани узели тајм-аут. Уследио је разорни смеч Лубурића, па грешка Италијана, што је потпуно отворило врата финала изабраницима Николе Грбића.

У финалу, "орлови" ће играти против Француске или Бразила, који ће се састати у суботу у 20.30.

Извор: БлицСпорт
Фото: ФИВБ

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Драгана

16.07.2016 19:47

Браво момцииии! :)

ОДГОВОРИТЕ
Name

рс

16.07.2016 22:19

Браво Срби!!!!!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Бањалучанин

17.07.2016 08:15

Браво за нашу репрезентацију!

ОДГОВОРИТЕ