"Orlovi" u finalu za titulu Svjetske lige

Odbojkaši Srbije su u finalu Svetske lige! Na završnom turniru u Krakovu, posle maratonske i spektakularne borbe, "orlovi" su pobedili Italiju sa 23:25, 25:21, 25:23, 18:25, 15:11. Izabranici Nikole Grbića će za prvu titulu Svetske lige igrati protiv Francuske ili Brazila.

Srbija 16.07.2016 | 20:19
"Orlovi" u finalu za titulu Svjetske lige
"Orlovi" su u polufinale ušli kao prvi u grupi, pobedili su svetske prvake Poljake i od Francuske su imali bezbolan poraz (3:2), a dobro su ušli i u meč sa "azurima".

U završnici su imali 22:17, onda su dozvolili protivnicima da vežu tri poena, što je upalilo alarm selektora Nikole Grbića.

Podršku im je iz Peruđe poslao povređeni Aleksandar Atanasijević, a nažalost, crna serija je nastavljena do kraja - Italija je prvi set uzela sa 23:25.

Egal borba vodila se do 20. poena drugog seta, selektor Grbić je strahovao samo da se ne ponovi prethodni scenario. Na tajm-autu je tražio da se igra do krajnjih napora zbog velike prilike da se igra finale Svetske lige. Ulazak Brđovića osvežio je igru, uz servis Luburića je i silno motivisani Uroš Kovačević "eksplodirao", što je rezultiralo izjednačenjem (25:21).

Kovačević je potpuno razmrdao ekipu, slavio je svaki dobar potez kao Vanja Grbić iz najboljih dana, a naročito se istakao u završnici trećeg seta. Doneo je set loptu za 24:23, onda je dočekana greška "azura" za preokret.

U nastavku su "orlovi" previše energije izgubili u revoltu zbog pojedinih sudijskih odluka, na to im je pažnju skrenuo selektor Grbić, koji je strahovao od crvenog kartona.

Poručio im je da se ne raspravljaju i ne obraćaju pažnju, zatim i da suđenje iskoriste kao motiv da dođu do trijumfa, ali su previše grešili, što je uz kombinaciju sa umorom donelo peti set.

Sve to je zaboravljeno kada je počela odlučujuća deonica, za svaku loptu "orlovi" su se bacali kao da je poslednja, što je donelo osetniju prednost posle 8:8. Tri poena nanizana su za 11:8, pa su Italijani uzeli tajm-aut. Usledio je razorni smeč Luburića, pa greška Italijana, što je potpuno otvorilo vrata finala izabranicima Nikole Grbića.

U finalu, "orlovi" će igrati protiv Francuske ili Brazila, koji će se sastati u subotu u 20.30.

Izvor: BlicSport
Foto: FIVB

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Dragana

16.07.2016 19:47

Bravo momciiii! :)

ODGOVORITE
Name

rs

16.07.2016 22:19

Bravo Srbi!!!!!

ODGOVORITE
Name

Бањалучанин

17.07.2016 08:15

Браво за нашу репрезентацију!

ODGOVORITE