Војска и полиција на границама Србије

Премијер Србије у техничком мандату Александар Вучић предложио је формирање заједничких тимова полиције и војске за очување граница Србије.

Србија 16.07.2016 | 21:56
Војска и полиција на границама Србије
Он је истакао да је то закључак са седнице безбедносних служби и да ће тај предлог бити прослеђен председнику Србије Томиславу Николићу.

Вучић је на конференцији за медије рекао да на територији Србије тренутно има 2.669 избеглица, углавном из Авганистана и Пакистана који имају минималне шансе да оду даље у неку од држава Европске уније.

Он је после седнице Бироа за координацију служби безбедности рекао да су главне теме биле догађаји у Турској, мигранстка криза и њене последице на безбедност, правни поредак и економску будућност Србије, ситуација у региону и тероризам и превенција, те начин супротстављања потенцијалним терористичким актима биле главне теме седнице Бироа за координацију служби безбедности.

"Имамо ситуацију у којој лица из Авганистана и Пакисана немају ниједну шансу да буду примљени у ЕУ, а преко наше територије су дошли до граница ЕУ. Србија је приморана да заштити своје националне и државне интересе и у складу са тим ми смо данас једногласно, али и у сарадњи са предесником Николићем, са којим смо имали конференцијски разговор, донели предлог и са њим ћемо за неколико минута изаћи пред председника", рекао је Вучић.

Каже да је држава дањима размишљала шта је то што Србија може да учини имајући у виду сложену безбедносну ситуацију у окружењу, али и ситуацију која се намеће због понашања комшија према мигрантима.

"Знате да је Србија од почетка критзе водила веома одговорну и озбиљну политику, која је показала пуну солидарнност и хумано лице Србије, једна смо од ретких земаља која ни једног тренутка није покушавала да подиже ограде. Србија то неће чинити ни у будуће", поручио је Вучић.

Извор: Тањуг/Б92

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

Хм

16.07.2016 09:45

Балкан је елдорадо за балканске назови политицаре. Спремни су само да гомилају војску, полицију, админострацину итд. А дрзаву уредити, НЕ ЗНАЈУ!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саша

16.07.2016 13:38

Често и у колективу кажем"ако немате шта паметно предложити или ми помоћи, пустите ме да то и то урадим како ја мислим да је најбоље и да за то што урадим сносим пуну одговорност". Вучић је крајње одговран државник, пустимо га да земљу прилагоди сложеној ситуацији, а народ Србије ће на изборима рећи шта о свему мисли.

Name

бијељина

16.07.2016 13:49

Војску и полицију је требало и раније ангажовати али никад није касно.Онај ко не види потребу за том мјером у оваквој ситуацији и ко само критикује а не предлаже ништа да би се та ситуација смирила је или слијеп или глуп или и једно и друго.