Vojska i policija na granicama Srbije

Premijer Srbije u tehničkom mandatu Aleksandar Vučić predložio je formiranje zajedničkih timova policije i vojske za očuvanje granica Srbije.

Srbija 16.07.2016 | 21:56
Vojska i policija na granicama Srbije
On je istakao da je to zaključak sa sednice bezbednosnih službi i da će taj predlog biti prosleđen predsedniku Srbije Tomislavu Nikoliću.

Vučić je na konferenciji za medije rekao da na teritoriji Srbije trenutno ima 2.669 izbeglica, uglavnom iz Avganistana i Pakistana koji imaju minimalne šanse da odu dalje u neku od država Evropske unije.

On je posle sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti rekao da su glavne teme bile događaji u Turskoj, migranstka kriza i njene posledice na bezbednost, pravni poredak i ekonomsku budućnost Srbije, situacija u regionu i terorizam i prevencija, te način suprotstavljanja potencijalnim terorističkim aktima bile glavne teme sednice Biroa za koordinaciju službi bezbednosti.

"Imamo situaciju u kojoj lica iz Avganistana i Pakisana nemaju nijednu šansu da budu primljeni u EU, a preko naše teritorije su došli do granica EU. Srbija je primorana da zaštiti svoje nacionalne i državne interese i u skladu sa tim mi smo danas jednoglasno, ali i u saradnji sa predesnikom Nikolićem, sa kojim smo imali konferencijski razgovor, doneli predlog i sa njim ćemo za nekoliko minuta izaći pred predsednika", rekao je Vučić.

Kaže da je država danjima razmišljala šta je to što Srbija može da učini imajući u vidu složenu bezbednosnu situaciju u okruženju, ali i situaciju koja se nameće zbog ponašanja komšija prema migrantima.

"Znate da je Srbija od početka kritze vodila veoma odgovornu i ozbiljnu politiku, koja je pokazala punu solidarnnost i humano lice Srbije, jedna smo od retkih zemalja koja ni jednog trenutka nije pokušavala da podiže ograde. Srbija to neće činiti ni u buduće", poručio je Vučić.

Izvor: Tanjug/B92

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Hm

16.07.2016 09:45

Balkan je eldorado za balkanske nazovi politicare. Spremni su samo da gomilaju vojsku, policiju, adminostracinu itd. A drzavu urediti, NE ZNAJU!

ODGOVORITE
Name

Saša

16.07.2016 13:38

Često i u kolektivu kažem"ako nemate šta pametno predložiti ili mi pomoći, pustite me da to i to uradim kako ja mislim da je najbolje i da za to što uradim snosim punu odgovornost". Vučić je krajnje odgovran državnik, pustimo ga da zemlju prilagodi složenoj situaciji, a narod Srbije će na izborima reći šta o svemu misli.

Name

бијељина

16.07.2016 13:49

Војску и полицију је требало и раније ангажовати али никад није касно.Онај ко не види потребу за том мјером у оваквој ситуацији и ко само критикује а не предлаже ништа да би се та ситуација смирила је или слијеп или глуп или и једно и друго.