Осуда напада на новинара "Еуроблица"

Клуб новинара Бањалука најоштрије осуђује вербалне пријетње, увреде и псовке, које је Драган Кременовић, функционер Савеза независних социјалдемократа из Бањалуке, упутио новинарки „Еуроблица“ Жељки Јаворац.

Република Српска 11.07.2016 | 15:50
Осуда напада на новинара "Еуроблица"
Новинарка је Кременовића назвала да провјери тачност информације, у овом случају одлуке суда, што је био њен посао и обавеза. Неприхватљиво је Кременовићево бахато понашање, као и пријетње.

Кременовић ни било који други грађанин или функционер нема право да новинарима, који раде свој посао, одговара псовкама и пријетњом да ће је пронаћи, „а онога ко јој је дао папире о његовим приватним парницама заклати.“

Ово је још једна међу учесталим и нимало безазленим пријетњама новинарима на које Клуб новинара Бањалука годинама указује. Због оваквих случајева је недавно одржан састанак са министром унутрашњих послова Републике Српске Драганом Лукачем.

Позивамо Министарство да хитно испита овај случај и да јавност обавијести о корацима, које су предузели. Такође, позивамо министра Лукача да омогући новинарима да пријаве пријетње полицији без сметњи.

Подсјећамо да свако ко није задовољан питањима или начином рада било којег новинара може да не одговара на питања или да искористи законска и правна средства да заштити своја права, ако сматра да постоји основа за то.

Клуб новинара Бањалука - Удружење/Удруга „БХ новинари“

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

херцег

11.07.2016 14:32

Дотакли су дно. Знаци ако си црвени политицар имас право на све па и на пријетње и псовке а полиција це вјероватно изаци са јавносцу да це предузети мјери изд.итд.

ОДГОВОРИТЕ