Osuda napada na novinara "Euroblica"

Klub novinara Banjaluka najoštrije osuđuje verbalne prijetnje, uvrede i psovke, koje je Dragan Kremenović, funkcioner Saveza nezavisnih socijaldemokrata iz Banjaluke, uputio novinarki „Euroblica“ Željki Javorac.

Republika Srpska 11.07.2016 | 15:50
Osuda napada na novinara "Euroblica"
Novinarka je Kremenovića nazvala da provjeri tačnost informacije, u ovom slučaju odluke suda, što je bio njen posao i obaveza. Neprihvatljivo je Kremenovićevo bahato ponašanje, kao i prijetnje.

Kremenović ni bilo koji drugi građanin ili funkcioner nema pravo da novinarima, koji rade svoj posao, odgovara psovkama i prijetnjom da će je pronaći, „a onoga ko joj je dao papire o njegovim privatnim parnicama zaklati.“

Ovo je još jedna među učestalim i nimalo bezazlenim prijetnjama novinarima na koje Klub novinara Banjaluka godinama ukazuje. Zbog ovakvih slučajeva je nedavno održan sastanak sa ministrom unutrašnjih poslova Republike Srpske Draganom Lukačem.

Pozivamo Ministarstvo da hitno ispita ovaj slučaj i da javnost obavijesti o koracima, koje su preduzeli. Takođe, pozivamo ministra Lukača da omogući novinarima da prijave prijetnje policiji bez smetnji.

Podsjećamo da svako ko nije zadovoljan pitanjima ili načinom rada bilo kojeg novinara može da ne odgovara na pitanja ili da iskoristi zakonska i pravna sredstva da zaštiti svoja prava, ako smatra da postoji osnova za to.

Klub novinara Banjaluka - Udruženje/Udruga „BH novinari“

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

herceg

11.07.2016 16:32

Dotakli su dno. Znaci ako si crveni politicar imas pravo na sve pa i na prijetnje i psovke a policija ce vjerovatno izaci sa javnoscu da ce preduzeti mjeri izd.itd.

ODGOVORITE