Недипломатска и глупа изјава Милорада Додика

Лидер Српске демократске странке Младен Босић изјавио је данас да је недипломатска и глупа изјава предсједника Републике Српске Милорада Додика, да ће Република Српска дати сагласност за адаптацију Споразума о стабилизацији и придруживању, ако Њемачка надокнади губитке пољопривредницима.

Република Српска 11.07.2016 | 14:50
Недипломатска и глупа изјава Милорада Додика
"Њемачка се понудила да учествује у рјешавању тог проблема тако што ће размотрити на који начин ће компензовати оне који буду оштећени ССП-ом. Сматрамо да је то требало поздравити, а не поставити као ултиматум", прецизирао је Босић.

Босић је у изјави медијима рекао да, ако Њемачка уради оно што су њени представници најавили те уколико ни овакви Додикови наступи не убиједе и Њемачку да се повуче назад, вјерује да постоји начин да се дође до рјешења.

Српски представници у власти на нивоу БиХ су рекли, подсјећа Босић, да уважавају сваку одлуку РС о потписивању протокола на ССП, јер је то био договор у вези с механизмом координације, да се за сваку одлуку тражи сагласност ентитета.

На најаве Додика да би референдум о 9.јануару, као Дану Републике Српске, који је оспорио Уставни суд БиХ, требало организовати седам дана прије локалних избора у октобру, лидер СДС-а је рекао да то питање Милораду Додку треба, не због рјешења за Дан РС, већ да побољша шансе СНСД-а на изборима, јер Додик зна да његова станка неће добро проћи на изборима.

"То је још једна злоупотреба института референдума", увјерен је Босић који сматра да се за питање Дана Републике Српке треба истрајати на апелацији Уставном суду БиХ те кроз нови законски реафирмисати 9.јануар као Дан Републике Српске.

Ако ни то не буде довољно, спреман је да с другим странкама подржи референдум, иако је, каже, већ сада јасан став већине грађана о том питању.

Истакао је да властима у Републици Српској недостаје новца у буџету, јер су већ дуго главни извори финансирања нова задужења, а одлуком ММФ-а био би затворен тај извор добијања кредита.

"Фрапантно је да Влада Републике Српске нема никакву стратегију како да изађе из тог зачараног круга задужења", тврди Босић.

БН телевизија

Коментари / 23

Оставите коментар
Name

Глупсон

11.07.2016 12:54

Ма народ је глуп !

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило.

11.07.2016 13:00

ТЕРАЈТЕ ГА У ПСИХИЈАТРИЈУ'ПОД ХИТНО.ТАКВЕ ШТЕТОЧИНЕ ЈОШ МАЈКА НИЈЕ РОДИЛА!ОН ЈЕ УНИКАТ.

Name

Патриота

11.07.2016 13:01

Браво Младјо,покази им да се политика не води од данас до сутра и испод сатора.Покази им да су они са својим Бајом и пустосењем српском народа нанијели нам висе стете него сви непријатељи заједно и реци им да празна прица висе нигдје у народу не пролази!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Таксират

11.07.2016 13:36

"'Фрапантно је да Влада Републике Српске нема никакву стратегију како да изађе из тог зачараног круга задужења', тврди Босић." То се не зове тако него врзино коло из којег се никада неце изаци, поготово док је Република Српска у кандзама Бата Канде-дер сада овако па онда онако.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Геограпхy

11.07.2016 14:08

Додиково посипање пепелом

ОДГОВОРИТЕ
Name

БББ

11.07.2016 14:46

Да сам на Додином мјесту,потписао бих тај ССп само ако Меркел уплати паре на његов рачун а он то подијели пољопривредницима по заслизи.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

11.07.2016 22:08

Хахаха. Испаде да тај СПП треба Њемацкој а не нама

Name

МА ДАЈТЕ

11.07.2016 15:01

ДОДИК ЈЕ ВАС ДОКТОР ЗА ПОЛИТИКУ БЕЗ ОБЗИРА НА СВЕ БУДАЛЕШТИНЕ КОЈЕ ЈЕ УРАДИО. РЕКАО ЈЕ РАНИЈЕ ДА ШТИТИ ПОЉОПРИВРЕДНИКЕ И САД АКО ЋЕ ИХ ЊЕМАЧКА ЗАШТИТИ ОНДА НИЈЕ ЈАСНО ШТА ЈЕ ПРОБЛЕМ. ЧЕГА СЕ ОН ТО НЕ ДРЖИ.

ОДГОВОРИТЕ
Name

РЕ Ма Дајте

11.07.2016 15:22

Е мојти "Ма Дајте". Не схватас да један анонимус Додик, из једне дрзаве (Босне) јос вецег анонимуса, поставља ултиматуме једној Њемацкој. Да није залосно било би смијесно. Овдје се ради о "узми или остави". Ако твој пулен (пулин) има аргументе и храбрости да једној Њемацкој (ЕУ) казе "НЕ" нека то уради, и бице поздрављен. А не да на једној страни од те исте ЕУ трази кредите, да не казем плаце, а на другој да се зајеба...а с њима на тј нацин. Ја први казем да је улазак у ЕУ колонизација, али брале имај муд... па им то реци. А не он не зна да ли би пискио или би какио. Или би се јеб... а да му не удје. Извињавам се али тако се у народу казе и то је изрека која најбоље осликава стање прије свега твог сефа. Нису бољи ниста ни ови са слике, али бар су реални и казу како стоје ствари. А не ко рудоња који би да се заје...ва са цијелим свијетом, а на интернационалном нивоу не зна ни колико је супаљ. И сам слузи некој од заинтересованих великих сила, која га је и довела, али це га и отрести са власти. У најблизем окрузењу има медоње који слузе другим силама, и тако редом. Сви некоме слузе, па и ови са слике, а изигравају да стите народ и да само народу слузе. Према томе, доста нам је бацања прасине у оци народу и изигравања заститника, кад на другој страни знамо ко нас је огулио до голе козе и опљацкао.

Name

???

11.07.2016 17:43

Несекирај се само да продје пар дана па це он све да потписе као и увијек а послије це на параду поноса у Њемацку да показе Меркеловој како се образ продаје и гузица даје :(

Name

ос

11.07.2016 15:12

Босићу, ти си инжењер, какву ти стратегију и рјешење очекујеш од пастирице и трактористе?

ОДГОВОРИТЕ
Name

тихи поглед

11.07.2016 15:24

Босићу има ли реаговања на срамну инсталацију РС у Сарајеву.

ОДГОВОРИТЕ
Name

прогресивни

11.07.2016 15:54

Босић се битниме стварима бави, а не јефтиним национализмом као диктатор Додик.

Name

дес

11.07.2016 16:21

Којим битним стварима, како задрзат фотељу

Name

боки

11.07.2016 21:07

Додик И министар пољопривреде из Њемацке? Је ли тако данас најавио? Па зар Влада РС нема министера пољопривреде?

ОДГОВОРИТЕ
Name

е

11.07.2016 21:46

Момци има РВИ у парку, штрајкује човјек а и са њим дијете палог борца, реко само да јавим док србујете, да не би било да не знате

ОДГОВОРИТЕ
Name

Пољопривредник

11.07.2016 21:51

Ста год да си предсједнице рекао неби ваљало овим коментаторима. Да потписа тај споразум ј....и би ти м...р Сад си тразио одстету, јбг ни то не ваља. Неваља овим нерадницима са портала ниста. Све ботови који су задузени да пису глупости. Неупуцени и блесави.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Шта си мислио?

12.07.2016 10:40

Тако ти је то кад је у аутократској пропалој држави један одговоран за све.

Name

ДИ

11.07.2016 22:01

Е сад се сигурно Меркеловј гаце тресу како це обестетити Бајине пољопривреднике.

ОДГОВОРИТЕ
Name

пази ста радис Босицу

11.07.2016 22:17

Нагурацес му поред ПТСПа и курије оци,урасле нокте,схизофренију,зика вирус,птицију грозницу,подвојену лицност,ма бар десетак болести које јос нису измисљене,неце те извадит ни велики руски а о малом да не говоримо ако те објективни суд у Бањалуци узме у разматрање има да банкротирас,оно за кило злата је сица колико би ти за поновљени прекрсај наплатили

ОДГОВОРИТЕ
Name

..гаврило

12.07.2016 06:41

Ре-тихи.Дрзи се теме.

ОДГОВОРИТЕ
Name

тракториста

12.07.2016 08:01

Таман бас га се Меркелова препала паре само сто нису стигле па нису нам свабе криве за постицај нити су дузни за оно сто је бака покрао па он стварно није нормалан да се он заје*ава са првом ЕУ економијом и то му је јефтин трик за овај глупи народ а тек це бити изјава да паднес иду избори ја будале невидјене

ОДГОВОРИТЕ
Name

Освит

12.07.2016 12:24

Српски народ Републике Српске одавно је талац неодговорне политике насих политицара који су сукобу са цитавим прогресивним свијетом.

ОДГОВОРИТЕ