Nediplomatska i glupa izjava Milorada Dodika

Lider Srpske demokratske stranke Mladen Bosić izjavio je danas da je nediplomatska i glupa izjava predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, da će Republika Srpska dati saglasnost za adaptaciju Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, ako Njemačka nadoknadi gubitke poljoprivrednicima.

Republika Srpska 11.07.2016 | 14:50
Nediplomatska i glupa izjava Milorada Dodika
"Njemačka se ponudila da učestvuje u rješavanju tog problema tako što će razmotriti na koji način će kompenzovati one koji budu oštećeni SSP-om. Smatramo da je to trebalo pozdraviti, a ne postaviti kao ultimatum", precizirao je Bosić.

Bosić je u izjavi medijima rekao da, ako Njemačka uradi ono što su njeni predstavnici najavili te ukoliko ni ovakvi Dodikovi nastupi ne ubijede i Njemačku da se povuče nazad, vjeruje da postoji način da se dođe do rješenja.

Srpski predstavnici u vlasti na nivou BiH su rekli, podsjeća Bosić, da uvažavaju svaku odluku RS o potpisivanju protokola na SSP, jer je to bio dogovor u vezi s mehanizmom koordinacije, da se za svaku odluku traži saglasnost entiteta.

Na najave Dodika da bi referendum o 9.januaru, kao Danu Republike Srpske, koji je osporio Ustavni sud BiH, trebalo organizovati sedam dana prije lokalnih izbora u oktobru, lider SDS-a je rekao da to pitanje Miloradu Dodku treba, ne zbog rješenja za Dan RS, već da poboljša šanse SNSD-a na izborima, jer Dodik zna da njegova stanka neće dobro proći na izborima.

"To je još jedna zloupotreba instituta referenduma", uvjeren je Bosić koji smatra da se za pitanje Dana Republike Srpke treba istrajati na apelaciji Ustavnom sudu BiH te kroz novi zakonski reafirmisati 9.januar kao Dan Republike Srpske.

Ako ni to ne bude dovoljno, spreman je da s drugim strankama podrži referendum, iako je, kaže, već sada jasan stav većine građana o tom pitanju.

Istakao je da vlastima u Republici Srpskoj nedostaje novca u budžetu, jer su već dugo glavni izvori finansiranja nova zaduženja, a odlukom MMF-a bio bi zatvoren taj izvor dobijanja kredita.

"Frapantno je da Vlada Republike Srpske nema nikakvu strategiju kako da izađe iz tog začaranog kruga zaduženja", tvrdi Bosić.

BN televizija

Komentari / 23

Ostavite komentar
Name

Glupson

11.07.2016 12:54

Ma narod je glup !

ODGOVORITE
Name

milo.

11.07.2016 13:00

TERAJTE GA U PSIHIJATRIJU'POD HITNO.TAKVE ŠTETOČINE JOŠ MAJKA NIJE RODILA!ON JE UNIKAT.

Name

Patriota

11.07.2016 13:01

Bravo Mladjo,pokazi im da se politika ne vodi od danas do sutra i ispod satora.Pokazi im da su oni sa svojim Bajom i pustosenjem srpskom naroda nanijeli nam vise stete nego svi neprijatelji zajedno i reci im da prazna prica vise nigdje u narodu ne prolazi!

ODGOVORITE
Name

Taksirat

11.07.2016 13:36

"'Frapantno je da Vlada Republike Srpske nema nikakvu strategiju kako da izađe iz tog začaranog kruga zaduženja', tvrdi Bosić." To se ne zove tako nego vrzino kolo iz kojeg se nikada nece izaci, pogotovo dok je Republika Srpska u kandzama Bata Kande-der sada ovako pa onda onako.

ODGOVORITE
Name

Geography

11.07.2016 14:08

Dodikovo posipanje pepelom

ODGOVORITE
Name

BBB

11.07.2016 14:46

Da sam na Dodinom mjestu,potpisao bih taj SSp samo ako Merkel uplati pare na njegov račun a on to podijeli poljoprivrednicima po zaslizi.

ODGOVORITE
Name

Re

11.07.2016 22:08

Hahaha. Ispade da taj SPP treba Njemackoj a ne nama

Name

MA DAJTE

11.07.2016 15:01

DODIK JE VAS DOKTOR ZA POLITIKU BEZ OBZIRA NA SVE BUDALEŠTINE KOJE JE URADIO. REKAO JE RANIJE DA ŠTITI POLJOPRIVREDNIKE I SAD AKO ĆE IH NJEMAČKA ZAŠTITI ONDA NIJE JASNO ŠTA JE PROBLEM. ČEGA SE ON TO NE DRŽI.

ODGOVORITE
Name

RE Ma Dajte

11.07.2016 15:22

E mojti "Ma Dajte". Ne shvatas da jedan anonimus Dodik, iz jedne drzave (Bosne) jos veceg anonimusa, postavlja ultimatume jednoj Njemackoj. Da nije zalosno bilo bi smijesno. Ovdje se radi o "uzmi ili ostavi". Ako tvoj pulen (pulin) ima argumente i hrabrosti da jednoj Njemackoj (EU) kaze "NE" neka to uradi, i bice pozdravljen. A ne da na jednoj strani od te iste EU trazi kredite, da ne kazem place, a na drugoj da se zajeba...a s njima na tj nacin. Ja prvi kazem da je ulazak u EU kolonizacija, ali brale imaj mud... pa im to reci. A ne on ne zna da li bi piskio ili bi kakio. Ili bi se jeb... a da mu ne udje. Izvinjavam se ali tako se u narodu kaze i to je izreka koja najbolje oslikava stanje prije svega tvog sefa. Nisu bolji nista ni ovi sa slike, ali bar su realni i kazu kako stoje stvari. A ne ko rudonja koji bi da se zaje...va sa cijelim svijetom, a na internacionalnom nivou ne zna ni koliko je supalj. I sam sluzi nekoj od zainteresovanih velikih sila, koja ga je i dovela, ali ce ga i otresti sa vlasti. U najblizem okruzenju ima medonje koji sluze drugim silama, i tako redom. Svi nekome sluze, pa i ovi sa slike, a izigravaju da stite narod i da samo narodu sluze. Prema tome, dosta nam je bacanja prasine u oci narodu i izigravanja zastitnika, kad na drugoj strani znamo ko nas je ogulio do gole koze i opljackao.

Name

???

11.07.2016 17:43

Nesekiraj se samo da prodje par dana pa ce on sve da potpise kao i uvijek a poslije ce na paradu ponosa u Njemacku da pokaze Merkelovoj kako se obraz prodaje i guzica daje :(

Name

os

11.07.2016 15:12

Bosiću, ti si inženjer, kakvu ti strategiju i rješenje očekuješ od pastirice i traktoriste?

ODGOVORITE
Name

тихи поглед

11.07.2016 15:24

Босићу има ли реаговања на срамну инсталацију РС у Сарајеву.

ODGOVORITE
Name

progresivni

11.07.2016 15:54

Bosić se bitnime stvarima bavi, a ne jeftinim nacionalizmom kao diktator Dodik.

Name

des

11.07.2016 16:21

Kojim bitnim stvarima, kako zadrzat fotelju

Name

boki

11.07.2016 21:07

Dodik I ministar poljoprivrede iz Njemacke? Je li tako danas najavio? Pa zar Vlada RS nema ministera poljoprivrede?

ODGOVORITE
Name

e

11.07.2016 21:46

Momci ima RVI u parku, štrajkuje čovjek a i sa njim dijete palog borca, reko samo da javim dok srbujete, da ne bi bilo da ne znate

ODGOVORITE
Name

Poljoprivrednik

11.07.2016 21:51

Sta god da si predsjednice rekao nebi valjalo ovim komentatorima. Da potpisa taj sporazum j....i bi ti m...r Sad si trazio odstetu, jbg ni to ne valja. Nevalja ovim neradnicima sa portala nista. Sve botovi koji su zaduzeni da pisu gluposti. Neupuceni i blesavi.

ODGOVORITE
Name

Šta si mislio?

12.07.2016 10:40

Tako ti je to kad je u autokratskoj propaloj državi jedan odgovoran za sve.

Name

DI

11.07.2016 22:01

E sad se sigurno Merkelovj gace tresu kako ce obestetiti Bajine poljoprivrednike.

ODGOVORITE
Name

pazi sta radis Bosicu

11.07.2016 22:17

Naguraces mu pored PTSPa i kurije oci,urasle nokte,shizofreniju,zika virus,pticiju groznicu,podvojenu licnost,ma bar desetak bolesti koje jos nisu izmisljene,nece te izvadit ni veliki ruski a o malom da ne govorimo ako te objektivni sud u Banjaluci uzme u razmatranje ima da bankrotiras,ono za kilo zlata je sica koliko bi ti za ponovljeni prekrsaj naplatili

ODGOVORITE
Name

..gavrilo

12.07.2016 06:41

Re-tihi.Drzi se teme.

ODGOVORITE
Name

traktorista

12.07.2016 08:01

Taman bas ga se Merkelova prepala pare samo sto nisu stigle pa nisu nam svabe krive za posticaj niti su duzni za ono sto je baka pokrao pa on stvarno nije normalan da se on zaje*ava sa prvom EU ekonomijom i to mu je jeftin trik za ovaj glupi narod a tek ce biti izjava da padnes idu izbori ja budale nevidjene

ODGOVORITE
Name

Osvit

12.07.2016 12:24

Srpski narod Republike Srpske odavno je talac neodgovorne politike nasih politicara koji su sukobu sa citavim progresivnim svijetom.

ODGOVORITE