СДС неће учествовати у Скупштини града

СДС и градоначелник Бијељине Мићо Мићић остају при ставу да је нова скупштинска већина формирана нелегално.

Република Српска 20.06.2016 | 22:58
СДС неће учествовати у Скупштини града
Нелегалне су и све смјене које су настале промјеном већине у градском парламенту, истакао је градоначелник Мићић на редовној конференцији за новинаре. Он је нагласио да градска администрација функционише добро, иако постоје опструкције.

Поштујемо тренутну такозвану већину у бијељинском парламенту, али нећемо учествовати у раду истог све док се ријеше нелегалне смјене, каже градоначелник Мићо Мићић. Он напомиње да је функције изгубило око 50 службеника, те да суд још увијек није донио одлуку о законитости тих смјена.

"То говори да им је циљ да очисте све неистомишљенике, а не да функционише Скупштина града. Видите да у НС Републике Српске опозиција учествује у одборима. Овдје тога нема, све је посмјењивано", каже Мићић.

Укратко, права трка за фотеље.

"Да зло буде веће не знају која је чија надлежност, бирају канцеларије. Треба да знају да сам ја шеф градске администрације. Ја сам градоначелник, сада, и бићу наредних десет година", јасан је Мићић.

Коментаришући политичке противнике, Мићић каже да у бијељинском СНСД одавно шкрипи.

"Морам рећи да СНСД-е има четири струје у својој странци. Нису имали годину и по предсједника Градског одбора. Свјесни су да немају кандидата који би могао да побједи мене као кандидата СДС-а", истиче Мићић.

И поред, како каже, опструкција од нове такозване скупштинске већине Бијељина ће се у наредном периоду претворити у огромно градилиште. Већ идуће недјеље би требало да почне изградња инфраструктуре у индустријској зони. Јун, јул, август и септембар обиљежиће и изградња насипа на Дрини и неколико мостова на Дашници. Трудиће се, каже Мићић, да приведу крају радове на згради Центра за социјслни рад. За тај пројекат Влада Српске није дала ни једну марку, иако је ресорни министар дошао да се слика поред грађевине, истиче Мићић.



(БН телевизија)