SDS neće učestvovati u Skupštini grada

SDS i gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić ostaju pri stavu da je nova skupštinska većina formirana nelegalno.

Republika Srpska 20.06.2016 | 22:58
SDS neće učestvovati u Skupštini grada
Nelegalne su i sve smjene koje su nastale promjenom većine u gradskom parlamentu, istakao je gradonačelnik Mićić na redovnoj konferenciji za novinare. On je naglasio da gradska administracija funkcioniše dobro, iako postoje opstrukcije.

Poštujemo trenutnu takozvanu većinu u bijeljinskom parlamentu, ali nećemo učestvovati u radu istog sve dok se riješe nelegalne smjene, kaže gradonačelnik Mićo Mićić. On napominje da je funkcije izgubilo oko 50 službenika, te da sud još uvijek nije donio odluku o zakonitosti tih smjena.

"To govori da im je cilj da očiste sve neistomišljenike, a ne da funkcioniše Skupština grada. Vidite da u NS Republike Srpske opozicija učestvuje u odborima. Ovdje toga nema, sve je posmjenjivano", kaže Mićić.

Ukratko, prava trka za fotelje.

"Da zlo bude veće ne znaju koja je čija nadležnost, biraju kancelarije. Treba da znaju da sam ja šef gradske administracije. Ja sam gradonačelnik, sada, i biću narednih deset godina", jasan je Mićić.

Komentarišući političke protivnike, Mićić kaže da u bijeljinskom SNSD odavno škripi.

"Moram reći da SNSD-e ima četiri struje u svojoj stranci. Nisu imali godinu i po predsjednika Gradskog odbora. Svjesni su da nemaju kandidata koji bi mogao da pobjedi mene kao kandidata SDS-a", ističe Mićić.

I pored, kako kaže, opstrukcija od nove takozvane skupštinske većine Bijeljina će se u narednom periodu pretvoriti u ogromno gradilište. Već iduće nedjelje bi trebalo da počne izgradnja infrastrukture u industrijskoj zoni. Jun, jul, avgust i septembar obilježiće i izgradnja nasipa na Drini i nekoliko mostova na Dašnici. Trudiće se, kaže Mićić, da privedu kraju radove na zgradi Centra za socijslni rad. Za taj projekat Vlada Srpske nije dala ni jednu marku, iako je resorni ministar došao da se slika pored građevine, ističe Mićić.



(BN televizija)