Италија има рјешење за проблем бијеле куге

Италија је нашла начин да доскочи бијелој куги! Италијанске власти ће удвостручити дјечји додатак, који ће бити исплаћиван породицама с више дјеце, а све како би спријечиле негативан природни прираштај, који већ годинама забрињава Италијане.

Свијет 17.05.2016 | 07:54
Италија има рјешење за проблем бијеле куге

Ипак, пресудна је била прошла, 2015. година, када се родило убједљиво најмање дјеце у посљедње 154 године, тј. од оснивања државе.

Беатрис Лоренцин, италијанска министарка здравља позвала је да се удвостручи дјечји додатак од 80 евра првенствено за оне породице које су у стању социјалне потребе.

Она је додала да ће бити повећани и додаци за друго и свако наредно дијете.

"Ако се овај тренд настави, доћи ћемо у ситуацију да ћемо за 10 година имати чак 35.000 порода мање, што је равно апокалипси", каже она и додаје:

"Само посљедњих пет година смо забиљежили 66.000 порода мање него што је очекивано. Ако овоме додамо све већи број хроничних болесника, који умиру раније, онда имамо једну морбидну слику земље.

"И док министарка каже да су ове промјене неминовне и неопходне, такође наглашава да ће за повећање бити издвојене чак 2,2 милијарде евра у наредних шест година.

У фебруару је објављено да је италијанско становништо први пут забиљежило негативан природни прираштај, јер је број смртних случајева порастао за девет одсто у односу на претходну годину. Заправо ово је чак и највиша стопа морталитета у Италији још од Другог свјетског рата.

Иначе, стагнирајућа економија, као и пад производње и мањак радних мјеста су само неки од фактора због којих се родитељи не одлучују на проширење породице.

"Млади брачни парови се суочавају с озбиљним проблемима, јер прије свега морају да обезбиједе редовна примања и мјесто за становање и тек тада могу размишљати о дјетету. А, данас то све теже иде", каже министарка здравља.

БН телевизија/Агенције

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

Маx

17.05.2016 05:57

Лако је рјесење,само мајкама са 4-5 дијеце дати пензију !

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дипломирани инжињер

17.05.2016 06:43

Биљежим се са штовањем за држављанство.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Маxо

17.05.2016 06:51

Ако дајете онима који имају вец троје или висе дјеце онда нецете имати прирастај јер су та дјеца вец родјена. Питање је како оне сто не радјају уопсте анимирати да роде????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Гоx

17.05.2016 07:12

Имам и ја рјешење, носим га у гаћама.

ОДГОВОРИТЕ
Name

То није добро

17.05.2016 07:24

Ово це стмулисати прирастај код сад вец преко 40 милиона не- Европљана. За 10 година неце то бити Нови Рајх како написао лондонски градонацелник вец највеца Исламска дрзава послије Индонезије. Посто само у Босни није вазан етницитет него религија, та нова дрзава це унистити и аутохтоне Бијеле Муслимане. Размислите о етнификацији Албанаца. Исто продје и Српкиња, а и Босњакиња удата тамо. Прво радјање дјеце, засицење муза са сексом, развод, зенидба с Албанком. Нка написе неко ко зна Босњакињу у њеним 60-тим удата за Албанца. Немојте се заносити с васим брадама и миди панталонама. Yоу аре хисторy као и сви други Бијели.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Перо

17.05.2016 07:32

Код нас је стање јос горе.Велики демографски слом и велика исељавања а нико ни да се поцесе.За вец 30 година Српска неце имати ни 500 000 становника а БИХ укупно једва 1,7 милиона ако се овако настави.Пад броја становниства це знацити и пад економије која је и онако на ниским гранама.Мање становниства знаци мање економске активнсоти,мање радних мјеста,мање посла за све.Дрзава це осјетити пад становнистава јер це пасти потросња а тиме це бити смањен приход дрзаве од индиректних пореза пдв као и директних пореза итд Углавном много висе негативних ствари за економију него позитивних

ОДГОВОРИТЕ
Name

брзи

17.05.2016 09:34

Имали смо ми дрзаву од 25 милона,па нам није била добра.Сад имамо дрзаву од 3 мил.па нам опет не ваља.

Name

боки

17.05.2016 10:56

Додика дјеца не занимају.њега интересују само са правом гласа.

ОДГОВОРИТЕ