Симатовић свједочи о убиству Ћурувије

На данашњи дан пре 17 година убијен је власник "Дневног телеграфа" Славко Ћурувија, а суђење за тај злочин је негде на половини.

Србија 11.04.2016 | 10:20
Симатовић свједочи о убиству Ћурувије

У овом процесу сведочиће и Франко Симатовић Френки, који је био обухваћен истрагом за убиство новинара. Симатовић, заменик шефа ДБ Јовице Станишића који остаје у тајној служби и по доласку првооптуженог Радомира Марковића, сведочиће 20. априла.

"Зачуђен сам да је неко ликвидирао човека пред 150 сведока. Не разумем који је мотив. Не знам много о његовом праћењу. Више се причало о праћењу Вука Драшковића", сведочио је Симатовић први и једини пут у истрази марта 2014.

Френки је кум Мирослава Курака, инструктора у ЈСО, који је означен као непосредни убица Ћурувије.

"Курак је прешао у јединицу ЈСО по договору са Радованом Стојичићем Баџом и Јовицом Станишићем - рекао је Симатовић, додавши да је Курак прекинуо радни однос због повреде шаке", причао је Симатовић.

Испричао је и како је Курак отворио клуб у београдском “Метрополу” где је и сам долазио.

"Тамо сам виђао и Ратка Ромића (оптужен као саизвршилац). То је био добар клуб за неожењене", Симатовић је хтео да буде духовит на саслушању у истрази.

Иако су га неки сведоци доводили у везу са преузимањем белог “голфа”, који су према наводима оптужнице користили Курак и Ромић, Симатовић је тврдио да је за убиство Ћурувије сазнао из новина.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар