Simatović svjedoči o ubistvu Ćuruvije

Na današnji dan pre 17 godina ubijen je vlasnik "Dnevnog telegrafa" Slavko Ćuruvija, a suđenje za taj zločin je negde na polovini.

Srbija 11.04.2016 | 10:20
Simatović svjedoči o ubistvu Ćuruvije

U ovom procesu svedočiće i Franko Simatović Frenki, koji je bio obuhvaćen istragom za ubistvo novinara. Simatović, zamenik šefa DB Jovice Stanišića koji ostaje u tajnoj službi i po dolasku prvooptuženog Radomira Markovića, svedočiće 20. aprila.

"Začuđen sam da je neko likvidirao čoveka pred 150 svedoka. Ne razumem koji je motiv. Ne znam mnogo o njegovom praćenju. Više se pričalo o praćenju Vuka Draškovića", svedočio je Simatović prvi i jedini put u istrazi marta 2014.

Frenki je kum Miroslava Kuraka, instruktora u JSO, koji je označen kao neposredni ubica Ćuruvije.

"Kurak je prešao u jedinicu JSO po dogovoru sa Radovanom Stojičićem Badžom i Jovicom Stanišićem - rekao je Simatović, dodavši da je Kurak prekinuo radni odnos zbog povrede šake", pričao je Simatović.

Ispričao je i kako je Kurak otvorio klub u beogradskom “Metropolu” gde je i sam dolazio.

"Tamo sam viđao i Ratka Romića (optužen kao saizvršilac). To je bio dobar klub za neoženjene", Simatović je hteo da bude duhovit na saslušanju u istrazi.

Iako su ga neki svedoci dovodili u vezu sa preuzimanjem belog “golfa”, koji su prema navodima optužnice koristili Kurak i Romić, Simatović je tvrdio da je za ubistvo Ćuruvije saznao iz novina.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar