Шешељ поручио Легији да га не спомиње

Својом изјавим лидер СРС Војислав Шешеље поручио је Милораду Улемеку Легији, који је морао да зна за његове блиске односе са Спасојевићем, да то не спомиње.

Србија 11.04.2016 | 09:00
Шешељ поручио Легији да га не спомиње

Ово је изјавио за Данас бивши потпредседник Владе Србије Жарко Кораћ, поводом става Војислава Шешеља да би Звездана Јовановића и Милорада Улемека требало помиловати ако кажу све што знају о убиству Зорана Ђинђића.

Кораћ каже да је та изјава срачуната на то да се забашури његова улога у догађајима везаним за убиство премијера.

"Шешељ је имао блиске контакте са члановима земунског клана и о томе су на суђењу сведочили заштићени сведоци Дејан Миленковић Багзи и Зоран Вукојевић Вук, који је потом убијени на врло бруталан начин", рекао је Кораћ за Данас.

Према његовим речима, обојица су сведочили да је Шешељ посебно одржавао блиске односе са Душаном Спасојевићем, а помињали су и да су га они финансирали.

Кораћ истиче да Шешељ све то ради да би забашурио своју улогу у тој причи и напомиње да лидер радикала на овај начин шаље поруку Легији, који је морао да зна за његове блиске односе са Спасојевићем, да то случајно не спомиње.

"Шешељ је последња особа која уопште треба да се изјашњава о Ђинђићу, јер је на првој конференцији по повратку из Хага рекао да је задовољан што је он убијен", каже Кораћ и напомиње да би лидера радикала требало поново саслушати у вези убиства Ђинђића, али је убеђен да то неће бити урађено, јер нико није за то заинтересован.

И адвокат Рајко Даниловић рекао је за Данас да не постоје правне препреке да домаћи надлежни државни органи саслушају Шешеља у вези са политичком позадином убиства премијера Ђинђића, јер је сада доступан државним органима.

Бивша председница Врховног суда Србије и председавајућа на суђењу за убиство Ђинђића Ната Месаровић рекла је да су Јовановић и Улемек имали прилику током вођења поступка да кажу све што знају. Она је истакла да изјаве политичара о убиству премијера Ђинђића није коментарисала ни тада када је то било актуелно, па неће ни сада.

"И тада и сада говорим да те изјаве могу бити предмет социолошких, историјских, културолошких и других истраживања. Пресуда има обраложење и правоснажна је. Можда није лоше да се поново прочита образложење и подсети шта је све суд оценио и утврдио", рекла је Месаровић за Данас.

Извор: Б92

Коментари / 4

Оставите коментар
Name

оо7

11.04.2016 07:15

ТИ СИ ДИРЕКНО УМЕСАН У ТУ ИГРУ

ОДГОВОРИТЕ
Name

цајни колутиц

11.04.2016 08:15

Омиљено слатко теби је цани колутиц.Ко схватио,схватио.Ко није,за к..ц ме ухватио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Последњи кинески цар

11.04.2016 09:15

Кораћ је потпуно у праву. Шешељ је подебело упетљан у мутне радње у Србији. Сјетите се само говора пред одлазак у Хаг. Тамо је ослобођен и то ми је драго ,али му треба судити у Србији јер само ствара хаос и зло.

ОДГОВОРИТЕ
Name

лијан

11.04.2016 09:48

Корац је оргиналан примјер издајника!Фуј!!!

ОДГОВОРИТЕ