Šešelj poručio Legiji da ga ne spominje

Svojom izjavim lider SRS Vojislav Šešelje poručio je Miloradu Ulemeku Legiji, koji je morao da zna za njegove bliske odnose sa Spasojevićem, da to ne spominje.

Srbija 11.04.2016 | 09:00
Šešelj poručio Legiji da ga ne spominje

Ovo je izjavio za Danas bivši potpredsednik Vlade Srbije Žarko Korać, povodom stava Vojislava Šešelja da bi Zvezdana Jovanovića i Milorada Ulemeka trebalo pomilovati ako kažu sve što znaju o ubistvu Zorana Đinđića.

Korać kaže da je ta izjava sračunata na to da se zabašuri njegova uloga u događajima vezanim za ubistvo premijera.

"Šešelj je imao bliske kontakte sa članovima zemunskog klana i o tome su na suđenju svedočili zaštićeni svedoci Dejan Milenković Bagzi i Zoran Vukojević Vuk, koji je potom ubijeni na vrlo brutalan način", rekao je Korać za Danas.

Prema njegovim rečima, obojica su svedočili da je Šešelj posebno održavao bliske odnose sa Dušanom Spasojevićem, a pominjali su i da su ga oni finansirali.

Korać ističe da Šešelj sve to radi da bi zabašurio svoju ulogu u toj priči i napominje da lider radikala na ovaj način šalje poruku Legiji, koji je morao da zna za njegove bliske odnose sa Spasojevićem, da to slučajno ne spominje.

"Šešelj je poslednja osoba koja uopšte treba da se izjašnjava o Đinđiću, jer je na prvoj konferenciji po povratku iz Haga rekao da je zadovoljan što je on ubijen", kaže Korać i napominje da bi lidera radikala trebalo ponovo saslušati u vezi ubistva Đinđića, ali je ubeđen da to neće biti urađeno, jer niko nije za to zainteresovan.

I advokat Rajko Danilović rekao je za Danas da ne postoje pravne prepreke da domaći nadležni državni organi saslušaju Šešelja u vezi sa političkom pozadinom ubistva premijera Đinđića, jer je sada dostupan državnim organima.

Bivša predsednica Vrhovnog suda Srbije i predsedavajuća na suđenju za ubistvo Đinđića Nata Mesarović rekla je da su Jovanović i Ulemek imali priliku tokom vođenja postupka da kažu sve što znaju. Ona je istakla da izjave političara o ubistvu premijera Đinđića nije komentarisala ni tada kada je to bilo aktuelno, pa neće ni sada.

"I tada i sada govorim da te izjave mogu biti predmet socioloških, istorijskih, kulturoloških i drugih istraživanja. Presuda ima obraloženje i pravosnažna je. Možda nije loše da se ponovo pročita obrazloženje i podseti šta je sve sud ocenio i utvrdio", rekla je Mesarović za Danas.

Izvor: B92

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

oo7

11.04.2016 07:15

TI SI DIREKNO UMESAN U TU IGRU

ODGOVORITE
Name

cajni kolutic

11.04.2016 08:15

Omiljeno slatko tebi je cani kolutic.Ko shvatio,shvatio.Ko nije,za k..c me uhvatio.

ODGOVORITE
Name

Последњи кинески цар

11.04.2016 09:15

Кораћ је потпуно у праву. Шешељ је подебело упетљан у мутне радње у Србији. Сјетите се само говора пред одлазак у Хаг. Тамо је ослобођен и то ми је драго ,али му треба судити у Србији јер само ствара хаос и зло.

ODGOVORITE
Name

lijan

11.04.2016 09:48

Korac je orginalan primjer izdajnika!Fuj!!!

ODGOVORITE