"Гроф" Божовић опет у елементу!

Ко има најмањи терен у лиги? Зашто не даје шансу млађима? Постоји ли списак жеља? Која позиција највише одговара Плавшићу?

Фудбал 22.03.2016 | 10:00
"Гроф" Божовић опет у елементу!

Тренер Црвене звезде Миодраг Божовић био је добро располежен пред пут у Нови Пазар на надокнаду утакмице 25. кола Суперлиге и напад на рекордну 24. победу у низу у лиги.

Кад је упитан за мали и лош терен који је недавно био поплављен, рекао је...

"Ми имамо најмањи терен у лиги, јер се противници увек бране и ми играмо на неких 30-ак метара. Али, на тако нешто смо навикли. Било би добро да терен у Новом Пазару буде квалитетан, али то не може да нам буде алиби. Како је нама, тако ће бити и њима. Ако терен буде лош, очекујем велику борбу из кој се надам да ћемо изаћи као победници".

Потом је додао...

"Не бих да се понављам, на много утакмица смо победили и велика је серија иза нас. Прижељкујемо победу и било би лепо да останемо забележени у историји као екипа са највећим узастопним бројем тријумфа. То је један од највећих мотива, али нам неће бити лако. У Новом Пазару нам никада и није било једноставно да победимо. Спремни смо и свесни какву шансу имамо", рекао је Божовић.

Утакмица којој ће присуствовати око 500 навијача Црвене звезде почиње у уторак, у 15 часова, домаћин ће покушати да победи први пут после шест кола током којих је дао један гол, а гост да изједначи рекорд генерације црвено-белих из сезоне 1999/2000, која је под Славољубом Муслином победила такође 24 пута.

Божовић је истакао да би, у ситуацији када се чека промоција новог шампиона, можда давао шансу млађима чешће да...

"Да је шампионат нормалан, већ бисмо сад давали прилику млађим играчима. Међутим, првенство је код нас експериментално, као и многе друге ствари. Морамо да будемо опрезни све док и математички не будемо прваци", рекао је и остао донекле недоречен.

Када је упитан да прокоментарише податак да Уго Вијера са голом у осам узастопних кола може да сруши рекорд Џејмија Вардија из Лестера, који је јесенас погодио 12 пута у низу, рекао је...

"Нисам знао за тај податак, али бих волео да тако нешто уради. То би за њега био велики успех, али и за екипу и мене као тренера".

Божовићу је друштво на конференцији за медије пред пут на југо-запад Србије друштво право омалени Срђан Плавшић, којем је истекла суспензија због жутих картона и који ће поново бити у конкуренцији за тим.

"Имамо списак играча из нашег првенства који су нам интересантни, али не могу да причам о томе. Плавшића ћемо тешко наћи", рекао је са осмехом, а онда реч препустио дриблеру.

"Шеф је све рекао, очекујем победу и наставак тријумфалног низа. Спремни смо да покажемо и докажемо да смо најбоља екипа у држави. Прија ми што су ме навијачи заволели од првог дана. Ипак, трудим се да не полетим у небеса. Могу да играм на више позиција у везном реду, лево, десно и иза нападача. Одговарам свим шефовим захтевима", рекао је Плавшић, међутим то није био крај...

"Највише ти одговара - позиција на клупи", доскочио му је Божовић и намигнуо.

Стано Лазовић стиже из Ред Була у Црвену звезду, пишу аустријски медији, али...

Млади фудбалер из омладинског погона Ред Бул Салцбурга, "наше горе лист" Стано Лазовић, од сутра би требало да се појави на тренинзима Црвене звезде.

Ова штура информација могла је да се пронађе на аустријским медијима, који су најавили да ће Лазовић бити на једнонедељној проби током које ће тренер црвено-белих Миодраг Божовић одлучити да ли је довољно добар да потпише и уговор с клубом.

Реч је о 18-годишњем фудбалеру који игра у нападу и који има жељу да наступа у Србији.

"Прочитао сам и ја то јутрос, али не знам ништа о томе", рекао је Божовић и признао да "списак постоји".

Коментари / 0

Оставите коментар