"Grof" Božović opet u elementu!

Ko ima najmanji teren u ligi? Zašto ne daje šansu mlađima? Postoji li spisak želja? Koja pozicija najviše odgovara Plavšiću?

Fudbal 22.03.2016 | 10:00
"Grof" Božović opet u elementu!

Trener Crvene zvezde Miodrag Božović bio je dobro raspoležen pred put u Novi Pazar na nadoknadu utakmice 25. kola Superlige i napad na rekordnu 24. pobedu u nizu u ligi.

Kad je upitan za mali i loš teren koji je nedavno bio poplavljen, rekao je...

"Mi imamo najmanji teren u ligi, jer se protivnici uvek brane i mi igramo na nekih 30-ak metara. Ali, na tako nešto smo navikli. Bilo bi dobro da teren u Novom Pazaru bude kvalitetan, ali to ne može da nam bude alibi. Kako je nama, tako će biti i njima. Ako teren bude loš, očekujem veliku borbu iz koj se nadam da ćemo izaći kao pobednici".

Potom je dodao...

"Ne bih da se ponavljam, na mnogo utakmica smo pobedili i velika je serija iza nas. Priželjkujemo pobedu i bilo bi lepo da ostanemo zabeleženi u istoriji kao ekipa sa najvećim uzastopnim brojem trijumfa. To je jedan od najvećih motiva, ali nam neće biti lako. U Novom Pazaru nam nikada i nije bilo jednostavno da pobedimo. Spremni smo i svesni kakvu šansu imamo", rekao je Božović.

Utakmica kojoj će prisustvovati oko 500 navijača Crvene zvezde počinje u utorak, u 15 časova, domaćin će pokušati da pobedi prvi put posle šest kola tokom kojih je dao jedan gol, a gost da izjednači rekord generacije crveno-belih iz sezone 1999/2000, koja je pod Slavoljubom Muslinom pobedila takođe 24 puta.

Božović je istakao da bi, u situaciji kada se čeka promocija novog šampiona, možda davao šansu mlađima češće da...

"Da je šampionat normalan, već bismo sad davali priliku mlađim igračima. Međutim, prvenstvo je kod nas eksperimentalno, kao i mnoge druge stvari. Moramo da budemo oprezni sve dok i matematički ne budemo prvaci", rekao je i ostao donekle nedorečen.

Kada je upitan da prokomentariše podatak da Ugo Vijera sa golom u osam uzastopnih kola može da sruši rekord Džejmija Vardija iz Lestera, koji je jesenas pogodio 12 puta u nizu, rekao je...

"Nisam znao za taj podatak, ali bih voleo da tako nešto uradi. To bi za njega bio veliki uspeh, ali i za ekipu i mene kao trenera".

Božoviću je društvo na konferenciji za medije pred put na jugo-zapad Srbije društvo pravo omaleni Srđan Plavšić, kojem je istekla suspenzija zbog žutih kartona i koji će ponovo biti u konkurenciji za tim.

"Imamo spisak igrača iz našeg prvenstva koji su nam interesantni, ali ne mogu da pričam o tome. Plavšića ćemo teško naći", rekao je sa osmehom, a onda reč prepustio dribleru.

"Šef je sve rekao, očekujem pobedu i nastavak trijumfalnog niza. Spremni smo da pokažemo i dokažemo da smo najbolja ekipa u državi. Prija mi što su me navijači zavoleli od prvog dana. Ipak, trudim se da ne poletim u nebesa. Mogu da igram na više pozicija u veznom redu, levo, desno i iza napadača. Odgovaram svim šefovim zahtevima", rekao je Plavšić, međutim to nije bio kraj...

"Najviše ti odgovara - pozicija na klupi", doskočio mu je Božović i namignuo.

Stano Lazović stiže iz Red Bula u Crvenu zvezdu, pišu austrijski mediji, ali...

Mladi fudbaler iz omladinskog pogona Red Bul Salcburga, "naše gore list" Stano Lazović, od sutra bi trebalo da se pojavi na treninzima Crvene zvezde.

Ova štura informacija mogla je da se pronađe na austrijskim medijima, koji su najavili da će Lazović biti na jednonedeljnoj probi tokom koje će trener crveno-belih Miodrag Božović odlučiti da li je dovoljno dobar da potpiše i ugovor s klubom.

Reč je o 18-godišnjem fudbaleru koji igra u napadu i koji ima želju da nastupa u Srbiji.

"Pročitao sam i ja to jutros, ali ne znam ništa o tome", rekao je Božović i priznao da "spisak postoji".

Komentari / 0

Ostavite komentar