WАДА баш ''ударила'' на Русију! Испитују и друге спортове!

WАДА ће поново анализирати извештај о системском допингу руских атлетичара како би утврдио да ли је потребно проширити истрагу на остале спортове.

Остали спортови 22.03.2016 | 10:20
WАДА баш ''ударила'' на Русију! Испитују и друге спортове!

Председник Светске антидопинг асоцијације Крег Риди размишља о могућим истрагама везаним за допинг у другим спортовима у Русији, али и о покретању истрага у атлетским савезима осталих земаља, после жалбе Спортске комисије WАДА.

Риди је навео да председница Спортске комисије Беки Скот рекла је да је реакција на доказе из извештаја независне комисије о допингу руских атлетичара била "незадовољавајућа".

Међународна атлетска федерација (ИААФ) је у новембру суспендовала руске атлетичаре из свих такмичења после извештаја независне комисије WАДА о наводном системском допингу и учешћу владе у прикривању допинга.

Истрагу је водио бивши председник WАДА Дик Паунд, а у свом извештају је предложио да се истрага прошири и на друге спортове у Русији.

Риди је рекао да је разговарао са Беки Скот и обећао да ће се поново састати са Паундовим тимом и спортским и анти-допинг званичницима Русије.

Коментари / 0

Оставите коментар