Ухапшен Мирко Боснић

Мирко Боснић, који се сумњичи да је у мају прошле године заједно с Гораном Ристићем убио 22-годишњег младића из Брчког, ухапшен је у Србији према приједлогу Тужилаштва Брчко дистрикта за његово притварање, саопштено је из Тужилаштва дистрикта.

Србија 11.03.2016 | 14:36
Ухапшен Мирко Боснић

Лоцирању и јучерашњем хапшењу осумњиченог у Новом Саду претходило је непрекидно прикупљање података о његовом боравку и кретању, те њихова размјена са више домаћих и иностраних правосудних и полицијских институција.

У овом случају јуче је пред Основним судом дистрикта настављено извођење доказа оптужбе према оптужници против Ристића из новембра прошле године, која га терети да је заједно с другим лицем убио двадесетдвогодишњег М.Д.

Према резултатима тужилачке истраге, убиство се догодило 23. маја прошле године око 4.00 часа испред пекаре "Дан и ноћ" у брчанском насељу Грчица наношењем оштећеном већег броја убодних рана од којих је смртно страдао.

Основано се сумња да је подмукло убиство младића извршено употребом ножева наношењем дубоких убодних рана у врат, леђа и надлактице, чему је претходила препирка оптуженог и његовог саизвршиоца са оштећеним.

Према наводима потврђене оптужнице против Ристића, Д.М. није био у могућности супроставити им се у положају између њих двојице у који су га довели, а све у намјери да га лише живота, па су му са укупно пет удараца изразито јаког, седам удараца средње-јаког и једним ударцем слабог интензитета нанијели 13 убодних рана и једну резну рану у врат, горње дијелове леђа и лијеве надлактице минималне дубине око осам центиметара, усљед којих је и наступила насилна смрт Д.М.

За разлику од осумњиченог Боснића, који се након убиства сакрио, а потом и побјегао из земље, Горан Ристић је убрзо лишен слободе. Он се од тада налази у притвору који му је продужен и након потврђивање оптужнице.

Настављајући интензивну истрагу и у односу на осумњиченог Боснића, Тужилаштво је осигурало и његово хапшење и притварање стварајући тако услове за покретање екстрадиционог поступка и неометан наставак кривичног поступка за ово тешко кривично дјело.

За Боснићем је недуго након убиства М.Д. на приједлог Тужилаштва расписана и међународна потјерница, с обзиром на то да је од извршења кривичног дјела био недоступан овом органу усљед скривања и бјекства.

Коментари / 0

Оставите коментар