Uhapšen Mirko Bosnić

Mirko Bosnić, koji se sumnjiči da je u maju prošle godine zajedno s Goranom Ristićem ubio 22-godišnjeg mladića iz Brčkog, uhapšen je u Srbiji prema prijedlogu Tužilaštva Brčko distrikta za njegovo pritvaranje, saopšteno je iz Tužilaštva distrikta.

Srbija 11.03.2016 | 14:36
Uhapšen Mirko Bosnić

Lociranju i jučerašnjem hapšenju osumnjičenog u Novom Sadu prethodilo je neprekidno prikupljanje podataka o njegovom boravku i kretanju, te njihova razmjena sa više domaćih i inostranih pravosudnih i policijskih institucija.

U ovom slučaju juče je pred Osnovnim sudom distrikta nastavljeno izvođenje dokaza optužbe prema optužnici protiv Ristića iz novembra prošle godine, koja ga tereti da je zajedno s drugim licem ubio dvadesetdvogodišnjeg M.D.

Prema rezultatima tužilačke istrage, ubistvo se dogodilo 23. maja prošle godine oko 4.00 časa ispred pekare "Dan i noć" u brčanskom naselju Grčica nanošenjem oštećenom većeg broja ubodnih rana od kojih je smrtno stradao.

Osnovano se sumnja da je podmuklo ubistvo mladića izvršeno upotrebom noževa nanošenjem dubokih ubodnih rana u vrat, leđa i nadlaktice, čemu je prethodila prepirka optuženog i njegovog saizvršioca sa oštećenim.

Prema navodima potvrđene optužnice protiv Ristića, D.M. nije bio u mogućnosti suprostaviti im se u položaju između njih dvojice u koji su ga doveli, a sve u namjeri da ga liše života, pa su mu sa ukupno pet udaraca izrazito jakog, sedam udaraca srednje-jakog i jednim udarcem slabog intenziteta nanijeli 13 ubodnih rana i jednu reznu ranu u vrat, gornje dijelove leđa i lijeve nadlaktice minimalne dubine oko osam centimetara, usljed kojih je i nastupila nasilna smrt D.M.

Za razliku od osumnjičenog Bosnića, koji se nakon ubistva sakrio, a potom i pobjegao iz zemlje, Goran Ristić je ubrzo lišen slobode. On se od tada nalazi u pritvoru koji mu je produžen i nakon potvrđivanje optužnice.

Nastavljajući intenzivnu istragu i u odnosu na osumnjičenog Bosnića, Tužilaštvo je osiguralo i njegovo hapšenje i pritvaranje stvarajući tako uslove za pokretanje ekstradicionog postupka i neometan nastavak krivičnog postupka za ovo teško krivično djelo.

Za Bosnićem je nedugo nakon ubistva M.D. na prijedlog Tužilaštva raspisana i međunarodna potjernica, s obzirom na to da je od izvršenja krivičnog djela bio nedostupan ovom organu usljed skrivanja i bjekstva.

Komentari / 0

Ostavite komentar