Чарка СНС и ДС због "рекордних" 98 минута

Демократска странка је позвала надлежне органе да провере како је Српска напредна странка прикупила и оверила потписе за предају листе на Врачару за 98 минута.

Србија 10.03.2016 | 22:20
Чарка СНС и ДС због "рекордних" 98 минута

СНС је одговорила да ДС треба да се запита зашто им је потребно скоро 80 часова да пронађу грађане који их подржавају.

ДС је у саопштењу "честитала" СНС која је за 98 минута прикупила и оверила потписе за предају листе на Врачару.

"Свакако да брзина којом су све ово урадили у СНС-у заслужује да се овакав несвакидашњи рекорд нађе у Гинисовој књизи рекорда. Једино што је проблем, сваки рекорд треба и доказати да би био верификован као рекорд. Како не верујемо да ће се СНС Врачар пријавити за Гинисову књигу рекорда, позивамо наше истражне органе да провере и верификују овај изузетан рекорд СНС '11 секунди по овери потписа грађана'", навела је ДС.

На то је СНС одговорила да "ко губи има право да се љути, али нема право да лаже".

"Разумемо фрустрацију Демократске странке, која је после 22 године власти изгубила од наше листе. Показало се да нашу политику подржавају грађани, а ова странка треба да се запита зашто им је било потребно скоро 80 сати од тренутка расписивања избора, да пронађу грађане који их подржавају", навела је СНС у саопштењу.

Та странка је оценила и да "прикривене демократе" верују да ће променом имена на Врачару сакрити од грађана да је током њихове власти нестало 290 општинских станова, да се крало у пословном простору, да је ова општина једина на свету у којој председник има 41 помоћника и да је њихов кандидат који им води листу морао да поднесе оставку због одлуке Агенције за борбу против корупције, јер је општински новац доделио својој мајци.

"Ако већ призивате надлежне државне органе, позовите их у општину где имају са чиме да се баве. Грађанима Врачара је доста да општином влада неколико породица дуже од две деценије, од родитеља у деведесетим до њихове деце данас. Општина Врачар заслужује да не буде породична прћија ових фамилија већ да припада грађанима", додали су из СНС-а.

Извор: б92

Коментари / 0

Оставите коментар