Čarka SNS i DS zbog "rekordnih" 98 minuta

Demokratska stranka je pozvala nadležne organe da provere kako je Srpska napredna stranka prikupila i overila potpise za predaju liste na Vračaru za 98 minuta.

Srbija 10.03.2016 | 22:20
Čarka SNS i DS zbog "rekordnih" 98 minuta

SNS je odgovorila da DS treba da se zapita zašto im je potrebno skoro 80 časova da pronađu građane koji ih podržavaju.

DS je u saopštenju "čestitala" SNS koja je za 98 minuta prikupila i overila potpise za predaju liste na Vračaru.

"Svakako da brzina kojom su sve ovo uradili u SNS-u zaslužuje da se ovakav nesvakidašnji rekord nađe u Ginisovoj knjizi rekorda. Jedino što je problem, svaki rekord treba i dokazati da bi bio verifikovan kao rekord. Kako ne verujemo da će se SNS Vračar prijaviti za Ginisovu knjigu rekorda, pozivamo naše istražne organe da provere i verifikuju ovaj izuzetan rekord SNS '11 sekundi po overi potpisa građana'", navela je DS.

Na to je SNS odgovorila da "ko gubi ima pravo da se ljuti, ali nema pravo da laže".

"Razumemo frustraciju Demokratske stranke, koja je posle 22 godine vlasti izgubila od naše liste. Pokazalo se da našu politiku podržavaju građani, a ova stranka treba da se zapita zašto im je bilo potrebno skoro 80 sati od trenutka raspisivanja izbora, da pronađu građane koji ih podržavaju", navela je SNS u saopštenju.

Ta stranka je ocenila i da "prikrivene demokrate" veruju da će promenom imena na Vračaru sakriti od građana da je tokom njihove vlasti nestalo 290 opštinskih stanova, da se kralo u poslovnom prostoru, da je ova opština jedina na svetu u kojoj predsednik ima 41 pomoćnika i da je njihov kandidat koji im vodi listu morao da podnese ostavku zbog odluke Agencije za borbu protiv korupcije, jer je opštinski novac dodelio svojoj majci.

"Ako već prizivate nadležne državne organe, pozovite ih u opštinu gde imaju sa čime da se bave. Građanima Vračara je dosta da opštinom vlada nekoliko porodica duže od dve decenije, od roditelja u devedesetim do njihove dece danas. Opština Vračar zaslužuje da ne bude porodična prćija ovih familija već da pripada građanima", dodali su iz SNS-a.

Izvor: b92

Komentari / 0

Ostavite komentar